Σειρά της EXXON - Πιάνει δουλειά την ερχόμενη Πέμπτη

Την ώρα που ολοκληρώνονται οι φορτοεκφορτώσεις εξοπλισμού που πραγματοποιουν τις επόμενες 3-4 μέρες τα υποστηρικτικά σκάφη του γεωτρύπανου SAIPEM 12000, η Λευκωσία έχει πλέον στραμμένα τα βλέμματα της στην παρουσία των ερευνητικών της EXXON, ανήμερα της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης.

Την Πέμπτη θα βρίσκονται στο τεμάχιο 10 δύο υπερσύγχρονα πλοία της EXXON για έρευνες εντοπισμού των δύο στόχων για τις ερευνητικές γεωτρήσεις τον ερχόμενο Οκτώβριο.Mαζί τους θα εμφανιστεί

και ο Αμερικανικός στόλος. Εντός των επόμενων ημερών θα ληφθεί και η τελική απόφαση για την πώληση του φυσικού αερίου από το κοίτασμα Αφροδίτη στην Αίγυπτο.

Αθήνα:Μυστικό ταξίδι εμίρη Κατάρ-Συνάντηση με EXXON για ΑΟΖ

Εν τω μεταξύ,την ίδια ώρα μετά τις χθεσινές δηλώσεις Κοτζιά, σήμερα είχαμε δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Δημήτρη Βίτσα για προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας.

«Πρέπει να το σκεφτεί δύο και τρεις φορές οποιοσδήποτε επιχειρήσει τσαμπουκά στο Αιγαίο Έχουμε ισχυρό στόλο και αεροπλάνα», επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ελλάδας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ.Βίτσας υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας, υπάρχουν όρια που η Ελλάδα και η Ευρώπη δεν ανέχονται να τα υπερβεί κανείς, δεν είμαστε στο ’90, είμαστε πολύ ισχυροί στρατιωτικά, με διεθνώς ισχυρή θέση». Επεσήμανε ακόμη πως «εξετάζουμε όλα τα σενάρια, και το χειρότερο.

Οι πολύ προκλητικές δηλώσεις και δράσεις μπορεί να οδηγήσουν σε ατυχήματα, τα ατυχήματα μπορεί να προκαλέσουν εμπλοκές και μετά άντε να γυρίσεις πίσω», προειδοποίησε.

Keywords
Τυχαία Θέματα