Στο πλευρό της ΠΑΣΥΚΙ η ΠΑΣΕΣΙ

Τα νέα δεδομένα με την έλευση του ΓΕΣΥ, έχουν ήδη προκαλέσει και αναμένεται να προκαλέσουν περαιτέρω αποχωρήσεις γιατρών, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΑΣΕΣΙ.

Παράλληλα σημειώνει πως, «στηρίζουμε τους συναδέλφους που εργάζονται στα ΤΑΕΠ και εάν δεν δοθούν ουσιαστικές  λύσεις το ταχύτερο δυνατό θα επανέλθουμε».

Αυτούσια η ανακοίνωση 

 Σε σχέση με την επικείμενη απεργία της ΠΑΣΥΚΙ για τους γιατρούς των

ΤΑΕΠ, έχουμε να επισημάνουμε ότι τα προβλήματα των ΤΑΕΠ είναι διαχρονικά και επιδεινώθηκαν με τις παραιτήσεις γιατρών και την αύξηση της προσέλευσης, λόγω του ΓΕΣΥ.

Τα νέα δεδομένα με την έλευση του ΓΕΣΥ, έχουν ήδη προκαλέσει και αναμένεται να προκαλέσουν περαιτέρω αποχωρήσεις γιατρών. Ο ΟΚΥΠΥ και το ΥΥ είχαν ενημερωθεί έγκαιρα οι συντεχνίες μπήκαμε στο διάλογο προσπαθώντας να προλάβουμε καταστάσεις.Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν έγινε εφικτό και φτάσαμε στο σημείο να μην υπάρχουν γιατροί που να ενδιαφέρονται να εργοδοτηθούν σε καίρια πόστα στα κρατικά νοσηλευτήρια.

Η σύσκεψη υπό την αιγίδα και με πρωτοβουλία του ΥΥ απέδειξε ότι εάν είχε δοθεί η δέουσα σημασία έγκαιρα, πολλά προβλήματα θα μπορούσαν να προληφθούν. Θεωρώντας ότι δεν έγιναν όλες οι ενδεδειγμένες κινήσεις έγκαιρα εκ μέρους του κράτους, στηρίζουμε την απεργία που προκήρυξε η ΠΑΣΥΚΙ. Είναι επικίνδυνο να ξεκινά η καλοκαιρινή περίοδος με προσωπικό ασφαλείας στα ΤΑΕΠ, καθώς κυρίως στις παραλιακές πόλεις η κίνηση αυξάνεται κατακόρυφα. 

Στηρίζουμε τους συναδέλφους που εργάζονται στα ΤΑΕΠ και εάν δεν δοθούν ουσιαστικές  λύσεις το ταχύτερο δυνατό θα επανέλθουμε. Επισημαίνουμε την ιδιαιτερότητα των ΤΑΕΠ και την ανάγκη στελέχωσης τους με προσωπικό έμπειρο και εξειδικευμένο στην αντιμετώπιση του επείγοντος.

Keywords
Τυχαία Θέματα