«Σείεται» συθέμελα το κυπριακό ποδόσφαιρο

Άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου η σύλληψη του αναπληρωτή προέδρου της Ανόρθωσης με τις επιπτώσεις να είναι ανυπολόγιστες τόσο για την ομάδα της Αμμοχώστου όσο και στο Κυπριακό ποδόσφαιρο.Η αστυνομία προχώρησε χθες βράδυ στη σύλληψη του, ως ύποπτου για υποθέσεις που αφορούν πλαστογραφία, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου και εξασφάλισης εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ομάδας της Αμμοχώστου, οδηγήθηκε

το πρωί ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λευκωσίας. Μέλη του ΤΑΕ Αρχηγείου αιτήθηκαν και εξασφάλισαν τριήμερη κράτηση του δρ. Κυριάκου Γιάγκου, ο οποίος ανακρινόμενος προβάλλει διάφορους ισχυρισμούς οι οποίοι διερευνώνται. Από τον ύποπτο αναμένεται λήψη και συμπληρωματικής κατάθεσης το αργότερο μέχρι αύριο, το περιεχόμενο της οποίας θα αξιολογηθεί και ενδεχομένως να φέρει και περαιτέρω εξελίξεις.

Νωρίς το απόγευμα παρουσία του υπόπτου, μέλη του ΤΑΕ Αρχηγείου διενήργησαν έρευνα στο γραφείο του, απ' όπου παρέλαβαν, μεταξύ άλλων, 1 ηλεκτρονικό υπολογιστή και διάφορα έγγραφα τα οποία θα μπουν στο μικροσκόπιο των ανακριτών. Παράλληλα έγιναν γραφολογικές εξετάσεις οι οποίες επίσης θα αξιολογηθούν.

Από τις μέχρι στιγμής έρευνες των ανακριτών φαίνεται να προκύπτει ότι κάποια από τα πιστοποιητικά που παρουσιάστηκαν για την έκδοση του δελτίου υγείας, του Νιγηριανού τερματοφύλακα, ανήκουν σε άλλους ποδοσφαιριστές της ίδιας ομάδας. Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον τα αποτελέσματα των αιματολογικών αναλύσεων αλλά και των ακτινολογικών εξετάσεων ανήκουν σε 2 διαφορετικούς παίκτες της Κυρίας οι οποίοι επίσης κλήθηκαν για κατάθεση, γεγονός που ενισχύει τις υπόνοιες ότι έγινε παραποίηση εγγράφων.

Αύριο σε έκτακτη σύσκεψη στο Αρχηγείο Αστυνομία θα αξιολογηθούν τα μέχρι στιγμής στοιχεία και θα καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις των ανακριτών. Μετά τις ραγδαίες εξελίξεις, η Ανόρθωση απέσυρε τη συμμετοχή του Νιγηριανού τερματοφύλακα από την αποστολή για τη σημερινή αναμέτρηση με τη Νέα Σαλαμίνα.

Η πρώτη επίσημη τοποθέτηση από πλευράς της Βαρωσιώτικης ομάδας ήρθε λίγα λεπτά πριν την έναρξη της αναμέτρησης.

Ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία εκφράζει τη στήριξη του προς τον Αναπληρωτή Πρόεδρο της Ανόρθωσης, εξέδωσε και ο ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ

Keywords
Τυχαία Θέματα