Σε «Υψηλό Προστάτη» ανακηρύσσεται ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Σε «Υψηλό Προστάτη» της οργάνωσης, στην παρουσία της Πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πρεσβυτέρων (ESU) Άνν Χέρμανς, θα ανακηρύξει απόψε τιμής ένεκεν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη η Οργάνωση Πρεσβυτέρων Πολιτών.

Η κ. Χέρμανς, που βρίσκεται στην Κύπρο αποδεχόμενη την πρόσκληση να παραστεί στην εκδήλωση, είχε το μεσημέρι συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, στα γραφεία του κόμματος, στην παρουσία της Οργάνωση Πρεσβυτέρων.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της οργάνωσης Αντώνης

Δημητριάδης είπε ότι «Υψηλός Προστάτης» της οργάνωσης υπήρξε ο πρώην Πρόεδρος Γλαύκος Κληρίδης, ενώ είπε ότι «ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είναι ο ιδρυτής και εμπνευστής της οργάνωσης». Ευχαρίστησε παράλληλα της κ. Χέρμανς για την παρουσία της στην εκδήλωση.

Αναφερόμενος στην ΕSU, είπε ότι αποτελείται από 41 οργανώσεις από 27 ευρωπαϊκές χώρες, ενώ η Κύπρος κατέχει από το 2013 μια θέση μεταξύ των 12 αντιπροέδρων της οργάνωσης και δύο θέσεις στην εκτελεστική επιτροπή, ενημερώνοντας τα άλλα μέλη για το Κυπριακό και την κατάσταση στην οικονομία.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης δήλωσε από την πλευρά του ότι ο ΔΗΣΥ υποστηρίζει ανεπιφύλακτα το κεντρικό μήνυμα της οργάνωσης «Μαζί σε μια κοινωνία φιλική προς όλες τις ηλικίες». «Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι για όλους» είπε και πρόσθεσε ότι οφείλουμε να αναδείξουμε και να αξιοποιήσουμε την εμπειρία των πατεράδων και των παππούδων μας.

Σε δηλώσεις της η κ. Χέρμανς είπε ότι «οι ηλικιωμένοι δεν αποτελούν βάρος για την κοινωνία», αλλά πλεονέκτημα, λόγω της εμπειρίας που κουβαλούν.

Συμπλήρωσε ότι αυτό που χρειαζόμαστε για το μέλλον είναι μια κοινωνία φιλική προς όλα τα ηλικιακά στρώματα, η οποία θα διασφαλίζει την ευημερία όλων των γενεών, των οικογενειών, των νέων και των εργαζομένων.

Αναφέρθηκε τέλος στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου θα υπάρχει εύκολη προσβασιμότητα, - είτε αυτή αφορά κτίρια, είτε συγκοινωνίες - ώστε να συμμετέχουν όλοι στην κοινωνική ζωή. Κατέληξε, λέγοντας ότι αυτό είναι εφικτό, τόσο σε επίπεδο Κύπρου, όσο και σε επίπεδο κρατών μελών της ΕΕ.

Η εκδήλωση της Οργάνωσης Πρεσβυτέρων Πολιτών θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα