Σε θρίλερ εκτυλίσσεται η διάσωση παιδιών στη Ταϊλάνδη-Oι εξελίξεις

Με εντατικούς ρυθμούς, συνεχίζονται οι υπεράνθρωπες προσπάθειες διάσωσης των 12 παιδιών και του προπονητή τους, οι οποίοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι εδώ και 13 ημέρες σε μια σπηλιά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι, η επιχείρηση διάσωσης θα αρχίσει απόψε ενώ το πλάνο που κατάστρωσαν προβλέπει τη διάσωση δύο παιδιών κάθε φορά.

Mάλιστα, πολλά διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο για "περιορισμένο χρόνο", ιδιαίτερα μετά τον θάνατο ενός δύτη, ο οποίος προσπάθησε να εφοδιάσει με οξυγόνο τους εγκλωβισμένους.

Τα σενάρια και οι πιθανότητες

Σύμφωνα

με τον Επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού Απακόρν Γιουκονγκάεβ οι μπουκάλες με οξυγόνο έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος της διαδρομής που πρέπει να διασχίσουν τα παιδιά προκειμένου να βγουν από το σπήλαιο ώστε να μπορούν να ανεφοδιάζονται εκείνα και οι συνοδοί τους. Ωστόσο αρνήθηκε να διευκρινίσει αν η επικίνδυνη επιχείρηση απεγκλωβισμού τους θα ξεκινήσει σήμερα, την ώρα που οι βροχοπτώσεις έχουν ξεκινήσει και πάλι.

Η παρουσία του υπουργού Εσωτερικών της Ταϊλάνδης στο σημείο, η εθελοντική δράση δεκάδων δυτών και διασωστών από πολλές χώρες, η αποστολή βοήθειας από τον Έλον Μασκ, η κινητοποίηση χιλιάδων ντόπιων στρατιωτών και δυτών, το μεγάλο ενδιαφέρον παγκοσμίως, αναδεικνύουν την τραγικότητα των στιγμών.

Σε αγώνα δρόμου μετατρέπεται η επιχείρηση διάσωσης καθώς, αύριο Σάββατο αναμένεται σφοδρή κακοκαιρία στην εν περιοχή όπου βρίσκονται εγκλωβισμένοι.

Οι διασώστες, εξετάζουν κάθε πιθανό σενάριο. Μεταξύ των επικρατέστερων,το κολύμπι, κατάδυση ή γεώτρηση,

Οι οικογένειες των παιδιών από την άλλη δήλωσαν ότι ήθελαν να διοργανώσουν μέσα στη σπηλιά μια γιορτή για τα γενέθλια ενός αγοριού, που στις 23 Ιουλίου θα γίνει 16 ετών.

Φόβοι για πλημμύρα το Σαββατοκύριακο στη σπηλιά με τα 12 παιδιά

Οι βροχοπτώσεις των μουσώνων αναμένεται να φτάσουν το Σαββατοκύριακο. Αν φτάσουν πριν απελευθερωθούν τα αγόρια, η αύξηση της στάθμης του νερού μπορεί να σημαίνει ότι τα αγόρια θα παγιδευτούν στη σπηλιά για τέσσερις μήνες.

Πόλη δίπλα στο Βουνό

Στην περιοχή δημιουργήθηκε μια μικρή πόλη με δύτες, σπηλαιολόγους και στρατιώτες σε μια εθνική προσπάθεια απεγκλωβισμού.

Πλήθος σκηνών για τους επιστήμονες, τους ειδικούς και τους δύτες, δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία, υλικοτεχνικός εξοπλισμός και μαγαζάκια που φτιάχνουν φαγητό για τον κόσμο που βρίσκεται εκεί, έχουν μετατρέψει την πλαγιά του βουνού, στην επαρχία Τσιάνγκ Ράι, σε έναν πολύβουο οικισμό.

Seems these soldiers rehearsing earlier for #ThamLuang #ThailandCaveRescue may well soon be required for real. An announcement imminent on what #Thai authorities have planned. pic.twitter.com/inKt4Kbx6g

— Richard Gaisford (@richardgaisford) July 6, 2018

The scene awaiting the Thai Interior Minister for his much anticipated/delayed press conference this evening @matthabusby #Thamluangcave pic.twitter.com/UICKT8BnEi

— michael safi (@safimichael) July 6, 2018

Keywords
Τυχαία Θέματα