Σε σχεδόν €12 εκ. αποτιμάται η ετήσια προσφορά των προσκόπων

Στα €11,725 εκ. υπολογίζεται η ετήσια συνολική προσφορά εθελοντικής εργασίας στη κυπριακή κοινωνία από το Σώμα Προσκόπων Κύπρου, ενώ οι άμεσες πληρωμές στην οικονομία που σχετίζονται με τη δράση των Προσκόπων υπολογίζονται στα €1,253 εκ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα στοιχεία προκύπτουν από ειδική μελέτη που διεξήγαγε το Σώμα Προσκόπων για την αποτίμηση της αξίας της

εθελοντικής προσφοράς που προσφέρεται μέσα από τις τάξεις του Προσκοπισμού.

Σύμφωνα με τα συνοπτικά αποτελέσματα της μελέτης, που έγινε σε συνεργασία με το Κέντρο Οικονομικών Μελετών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και τα οποία δημοσιοποιούνται με αφορμή την Ημέρα Εθελοντισμού, οι πληρωμές σε έμμεσους φόρους από τις προσκοπικές δραστηριότητες (κυρίως σε ΦΠΑ) υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τις €200.000 χωρίς στα ποσά αυτά να έχουν υπολογιστεί έμμεσοι φόροι που αφορούν τη διακίνηση και τα καύσιμα.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι στο Σώμα Προσκόπων Κύπρου απασχολείται έμμισθο προσωπικό δύο ατόμων για τη διοικητική λειτουργία του Σώματος, ενός ατόμου για τη συντήρηση και βελτίωση των χώρων του και δύο ατόμων για τη λειτουργία καταστημάτων διάθεσης ειδών στολής και εξοπλισμού. Όλες οι άλλες δραστηριότητες και υπηρεσίες στηρίζονται στην εθελοντική προσφορά των στελεχών του, συμπληρώνεται.

Η μελέτη έχει ήδη αποσταλεί στον Επίτροπο Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Γιάννη Γιαννάκη, ο οποίος και έχει εκφράσει τη σύμφωνη γνώμη του τόσο ως προς το περιεχόμενο όσο και ως προς τη μεθοδολογία που ακολουθήθηκε και που βασίζεται στα πρότυπα παρόμοιων μελετών που έχουν διενεργηθεί στο εξωτερικό, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα