Σε προχωρημένο στάδιο οι επαφές Noble με πέντε αγοραστές

Το σχέδιο ανάπτυξης και παραγωγής του κοιτάσματος ‘Αφροδίτη’ και οι προοπτικές, που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ιδιαίτερα υπό το φως του τρίτου γύρου αδειοδότησης, που θα προκηρύξει σύντομα η Κυπριακή Δημοκρατία, απασχόλησαν τη συνάντηση, που είχε το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Noble
Energy, David Stover, παρουσία του Υπουργού Ενέργειας.

Ο Γιώργος Λακκοτρύπης αποκάλυψε ότι σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι επαφές της Noble Energy με πέντε αγοραστές.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της εκμετάλλευσης του κοιτάσματος ‘Αφροδίτη’ ο Υπουργός Ενέργειας δήλωσε ότι επισημοποιήθηκε η είσοδος

της BG στο τεμάχιο 12 και ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι εντός των επόμενων ημερών θα επαναρχίσουν οι συζητήσεις για ολοκλήρωση του σχεδίου ανάπτυξης και παραγωγής.

Ο κ. Stover δήλωσε ότι μετά τις επαφές του στο Ισραήλ, θα έχει συναντήσεις στη Λευκωσία, για τα σχέδια της Noble αναφορικά με την οικονομική ανάπτυξη του κοιτάσματος «Αφροδίτη».

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Noble εξέφρασε την πεποίθηση ότι μπορεί να υπάρξει πρόοδος, καθώς η BG Group, αποτελεί ένα δυνατό συνέταιρο, όπως είπε, που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του έργου.

Keywords
Τυχαία Θέματα