Δήλωση Μουζάλα πυροδοτεί κυβερνητική κρίση στην Ελλάδα

Στην Αθήνα κυβερνητική κρίση προέκυψε παραμονές της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής Ε.Ε.- Τουρκίας, μετά την επιμονή του κυβερνητικού εταίρου, Πάνου Καμμένου, για παραίτηση-αποπομπή του αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, επειδή αποκάλεσε την ΠΓΔΜ «Μακεδονία».

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου ευρεία κυβερνητική σύσκεψη, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού,

Αλέξη Τσίπρα.

Η σύσκεψη ήταν προγραμματισμένη, με ατζέντα το προσφυγικό, ενόψει της αυριανής Συνόδου, αλλά η κυβερνητική κρίση, που έχει προκύψει φαίνεται ότι επισκιάζει την «ημερήσια διάταξη».

Ο ίδιος ο κ. Μουζάλας ζήτησε δημοσίως «συγγνώμη» για την «γκάφα» του, όπως την αποκάλεσε.

Ερωτηθείς ο Πάνος Καμμένος αν θα ρίξει την κυβέρνηση σε περίπτωση που δεν παραιτηθεί ο κ. Μουζάλας, απάντησε πως ο ίδιος, ως κυβερνητικός εταίρος, θέτει «θέμα Μουζάλα και όχι κυβέρνησης».

Για ατόπημα του κ. Μουζάλα κάνει λόγο η Ν.Δ.

Πριν από τον κ. Καμμένο ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, υπέδειξε στον κ. Μουζάλα ότι οφείλει να παραιτηθεί.

Κυβερνητικές πηγές στήριξαν πλήρως τον κ. Μουζάλα απέναντι στις «συστάσεις» του κ. Κουμουτσάκου για παραίτηση.

"Το ελληνικό κράτος, σε κάθε περίπτωση, χρησιμοποιεί την διεθνώς αναγνωρισμένη ονομασία "ΠΓΔΜ". Το να επιχειρείται να δημιουργηθεί θέμα επειδή σε μια συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ανέφερε, εν τη ρύμη του λόγου, την ΠΓΔΜ ως 'Μακεδονία' είναι το λιγότερο υπερβολή. Η επικοινωνιακή προσπάθεια αποδυνάμωσης του υπουργού, που κάθε μέρα δίνει τον αγώνα του προσφυγικού, είναι ανεύθυνη και υποκριτική, ιδίως εν όψει της Συνόδου ήταν το κυβερνητικό σχόλιο.

Έκτακτη συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου

Μετά την ενδοκυβερνητική κρίση που προέκυψε στην χώρα, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πραγματοποίησε έκτακτη συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

Keywords
Τυχαία Θέματα