Σε πολύ κλειστό κλαμπ Λεμπρόν και Γκριν έχοντας τίτλο με τρεις ομάδες!

Σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ εκλεκτών παικτών μπήκαν οι Λεμπρόν Τζέιμς και Ντάνι Γκριν, χάρη στην κατάκτηση του πρωταθλήματος με τους Λος Άντζελες Λέικερς, καθώς έφτασαν στην κατάκτηση του τίτλου με τρίτη διαφορετική ομάδα στη Λίγκα.

Το να φτάνει ένας παίκτης στην κατάκτηση του τίτλου με δύο διαφορετικές ομάδες δεν αποτελεί και μεγάλη έκπληξη. Αρκετοί παίκτες έχουν πετύχει κάτι αντίστοιχο. Ανάμεσα σε αυτούς -μεταξύ άλλων- βρίσκονται οι Ντένις Ρόντμαν, Ρον Χάρπερ, Σακίλ Ο'Νιλ, Χόρας Γκραντ, Ρόμπερτ Πάρις, Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ.

Υπάρχει όμως και μια

ιδιαίτερη «κάστα» παικτών που έχει κάνει κάτι που δύσκολα μπορεί να πετύχει παίκτης.

Τι ακριβώς; Να κατακτήσει πρωτάθλημα με 3 διαφορετικές ομάδες στο ΝΒΑ. Επίτευγμα που από μόνο του μοιάζει από δύσκολο έως και ακατόρθωτο.

Στην συγκεκριμένη λίστα, μέχρι πρότινος, υπήρχαν μόλις 2 παίκτες που κατάφεραν κάτι τέτοιο. Ήταν οι Ρόμπερτ Χόρι (7 πρωταθλήματα συνολικά με Χιούστον Ρόκετς, Λος Άντζελες Λέικερς και Σαν Αντόνιο Σπερς) και -ο άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού- Τζον Σάλεϊ (4 πρωταθλήματα συνολικά με Ντιτρόιτ Πίστονς, Σικάγο Μπουλς και Λος Άντζελες Λέικερς).

Στο πολύ κλειστό αυτό κλαμπ προστέθηκαν δύο ακόμα παίκτες, έπειτα από την μεγάλη επιτυχία των Λος Άντζελες Λέικερς. Ο λόγος για τους Λεμπρόν Τζέιμς και Ντάνι Γκριν!

Ο «Βασιλιάς» μετά τους δύο τίτλους με τους Μαϊάμι Χιτ (2012, 2013) και το πρωτάθλημα με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς το 2016, πρόσθεσε το 4ο δαχτυλίδι της καριέρας του με τρίτη διαφορετική ομάδα, τους Λέικερς. Έτσι, κατάφερε να δώσει μια νέα διάσταση στην τεράστια καριέρα του στα παρκέ του ΝΒΑ, φτάνοντας σε ένα τρομερό κατόρθωμα.

Όσο για τον Γκριν, μετά τους Σαν Αντόνιο Σπερς το 2014 και τους Τορόντο Ράπτορς το 2019 καταφέρνει να φτάσει στο τρίτο πρωτάθλημα της καριέρας του, με τους Λέικερς αυτή τη φορά. Μάλιστα κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση back to back τίτλων στο ΝΒΑ, συνεχίζοντας να γράφει ιστορία.

Οι τέσσερις αυτοί παίκτες, λοιπόν, (Χόρι, Σάλεϊ, Τζέιμς, Γκριν) είναι οι μοναδικοί που έχουν κατακτήσει πρωτάθλημα με 3 διαφορετικές ομάδες, έχοντας ωστόσο έναν ακόμα κοινό παρονομαστή. Μία από τις επιτυχίες τους ήρθε με τη φανέλα των Λος Άντζελες Λέικερς!

Keywords
Τυχαία Θέματα