«Για τον Κόμπε»... Ο Λεμπρόν εκπλήρωσε την υπόσχεση και έφερε το 17ο στo Λ.Α.!

Ο 17ος τίτλος των Λέικερς θα μείνει στην ιστορία. Όχι γιατί ήταν ο τίτλος του... κορωνοϊού αλλά γιατί ήταν το δαχτυλίδι του Κόμπε Μπράιαντ. Του θρύλου που δεν είναι πια κοντά μας, αλλά σίγουρα το πνεύμα του ήταν σήμερα στο Ορλάντο και έβλεπε τον φίλο του Λεμπρόν Τζέιμς να οδηγεί στους αγαπημένους του Λέικερς στον τίτλο. Για τον Κόμπε λοιπόν...

Οι Λέικερς είχαν φέτος μία δύσκολη αποστολή, έπρεπε να εκπληρώσουν μία υπόσχεση που έδωσαν στις 26 Ιανουαρίου του 2020, την τραγική εκείνη ημέρα που έχασε την ζωή του ο Κόμπε

Μπράιαντ και η κόρη του Τζιάνα. Αυτός ο τίτλος θα ήταν αφιερωμένος στον «Black Mamba». Και ήταν ένα τεράστιο φορτίο κυρίως για τον Λεμπρόν Τζέιμς.

Σε μία χρονιά με διακοπή λόγω κορωνοϊού, με την «φούσκα» του Ορλάντο και χωρίς φιλάθλους, ο «Κινγκ» έφερε την αποστολή εις πέρας και άναψε για τα καλά την συζήτηση για τον GOAT, οδηγώντας τους Λέικερς στον 17ο τίτλο της ιστορίας τους.

Οι Λέικερς προηγήθηκαν και με 36 πόντους, κερδίζοντας τελικά μόλις με 13 πόντους (106-93).

Η έμπνευση του Φρανκ Βόγκελ να ξεκινήσει με... μικρή πεντάδα, βάζοντας τον Καρούσο αντί του Ντουάιτ Χάουαρντ αποδείχθηκε το «κλειδί» για την νίκη των Λέικερς. Το χαμηλό σχήμα πίεσε στην άμυνα, έδωσε βοήθειες πάνω στο μαρκάρισμα του Μπάτλερ, βγάζοντας τον εκτός αγώνα και μαζί τους Μαιάμι Χιτ που χωρίς των ηγέτη τους κατέρρευσαν.

Ουσιαστικά ο 6ος τελικός κράτησε μόλις μία περίοδο, την πρώτη όταν οι Λέικερς επέβαλλαν τον ρυθμό τους, προηγήθηκαν 28-20 στο τέλος της, με το Μαϊάμι να ελπίζει.

Και κάπου εκεί... τελείωσαν όλα για τους Χιτ. Η είσοδος του Ρόντο στο παρκέ άλλαξε τελείως την εικόνα του αγώνα. Ο άσος των Λέικερς τελείωσε το πρώτο ημίχρονο με 13 πόντους, έχοντας 6/6 δίποντα και 1/1 βολή, οδηγώντας την ομάδα του Λος Άντζελες σε ένα επιμέρους σκορ 36-16. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η διαφορά να... εκτοξευτεί στους 30 πόντους (64-34), πριν το 64-36 του πρώτου ημιχρόνου, το οποίο φυσικά και δεν έδινε πολλές ελπίδες στους Χιτ.

Το Μαϊάμι θα έπρεπε να κάνει την ανατροπή του «αιώνα» για να παραμείνει... ζωντανό. Αλλά με βάση την εικόνα των Χιτ, θα έπρεπε οι Λέικερς να... φύγουν από το γήπεδο. Αυτό δεν έγινε και έτσι ποτέ δεν ήρθε καμία ανατροπή, καμία αλλαγή στην ροή του αγώνα, με τον Λεμπρόν Τζέιμς και την παρέα του να προηγούνται ακόμα και με 36 πόντους (82-46), πριν το 87-58 της τρίτης περιόδου.

Το τελευταίο δωδεκάλεπτο είχε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους Χιτ απλά να προσπαθούν να σώσουν την... αξιοπρέπεια τους, μειώνοντας την διαφορά στο σκορ. Οι Λέικερς άρχισαν να κατεβάσουν την ένταση τους και να γιορτάζουν τον 17ο τίτλο στην ιστορία τους και έτσι φτάσαμε στο τελικό 106-93.

Ο Λεμπρόν Τζέιμς ήταν «τριπλός» με 28 πόντους, 14 ριμπάουντ και 10 ασίστ, ο Ντέιβις είχε 19 πόντους και 15 ριμπάουντ, ενώ 19 πόντους πρόσθεσε ο Ρόντο.

Από το Μαϊάμι ο Αντεμπάγιο είχε 25 πόντους και 10 ριμπάουντ, οι Μπάτλερ και Κράουντερ είχαν από 12 πόντους.

Τα δωδεκάλεπτα: 20-28, 36-64, 58-87, 93-106.

The Lakers are bringing a title to Los Angeles for the first time since 2010 #NBAFinals pic.twitter.com/2MBx37Qaq1

— SportsCenter (@SportsCenter) October 12, 2020
Keywords
Τυχαία Θέματα