Στη Δικαιοσύνη οι πρώτες διαγραφές δανείων

Ενώπιον της Δικαιοσύνης άρχισαν να οδηγούνται από σήμερα υποθέσεις για διαγραφές δανείων.

Το πλαίσιο αφερεγγυότητας βρίσκεται στη φάση της πλήρους ενεργοποίησης και η Υπηρεσία Αφερεγγυότητας καταθέτει σήμερα ενώπιον της Δικαιοσύνης τις πρώτες υποθέσεις για την έκδοση διατάγματος διαγραφής οφειλών ως 25.000 ευρώ και για την εκκίνηση της διαδικασίας εκπόνησης προσωπικών σχεδίων αποπληρωμής.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Υπηρεσίας, Γιώργο Καροτσάκη, μέχρι στιγμής έχουν παραληφθεί 668 αιτήσεις, εκ των οποίων 647 αφορούν απαλλαγές οφειλών και 21 αναδιαρθρώσεις.

Μέχρι σήμερα το πρωί

ήταν έτοιμες να καταχωρισθούν στο Δικαστήριο 17 υποθέσεις, εκ των οποίων 15 αφορούν απαλλαγή οφειλών μέχρι 25 χιλιάδες ευρώ και 2 αναδιαρθρώσεις.
Οι καταχωρήσεις και οι εξετάσεις υποθέσεων θα είναι, πλέον, καθημερινό φαινόμενο.

Στόχος της Υπηρεσίας, σύμφωνα με τον κ. Καροτσάκη, είναι μέχρι την Παρασκευή να καταχωρισθούν μέχρι 40 υποθέσεις για απαλλαγή οφειλών και 4 υποθέσεις για προσωπικά σχέδια αποπληρωμής.

Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Αφερεγγυότητας, Γιώργος Καροτσάκης, εκφράζει την εκτίμηση ότι 20 χιλιάδες πολίτες μπορούν να επωφεληθούν και προτρέπει τους δανειολήπτες ν’ αξιοποιήσουν έγκαιρα τα συγκεκριμένα σχέδια.

Σημειώνεται ότι πολλές υποθέσεις δανειοληπτών, που έχουν ζητήσει τις υπηρεσίες συμβούλων αφερεγγυότητας, έχουν, ήδη, καταλήξει σε συμβιβασμό με τις τράπεζες, χωρίς να χρειαστεί να ενεργοποιηθεί η τυπική διαδικασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα