Σε ισχύ η Κίτρινη Προειδοποίηση-Συννεαφιασμενος ο καιρός με βροχές&καταιγίδες

Σε ισχύ βρίσκεται από τις 05:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας (14/12) η Κίτρινη Προειδοποίηση από το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Η Κίτρινη Προειδοποίηση θα βρίσκεται σε ισχύ μέχρι τις 16:00 το απόγευμα της ίδια ημέρας.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο την Κρήτη κινείται ανατολικά και θα επηρεάζει

την περιοχή, μέχρι την Τετάρτη.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι βροχές δυνατό να είναι παροδικά έντονες ή παρατεταμένες, ενώ σε καταιγίδα ενδέχεται να πέσει και χαλάζι. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να σημειωθεί χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως ανατολικοί ως νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και παροδικά τοπικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, αλλά σύντομα θα καταστούν κυρίως νοτιοδυτικοί της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα συνεχίσει να είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να σημειωθεί χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και παροδικά τοπικά στα παράλια, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να σημειωθεί χιόνι ή χιονόνερο. Την Τετάρτη αρχικά ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες, ωστόσο από το μεσημέρι και μετά αναμένεται να βελτιωθεί. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Πέμπτη, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές

Keywords
Τυχαία Θέματα