Σε εξέλιξη το Συμβούλιο Ασφαλείας για Συρία (LIVE εικόνα)

Σε εξέλιξη βρίσκεται συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, για το θέμα της φερόμενης χημικής επίθεσης στην πόλη Ντούμα της Συρίας, μετά από αίτημα της Μόσχας.

Οι ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι o Assad χρησιμοποιούσε χημικά όπλα στη Συρία τουλάχιστον 50 φορές.

«Κάποια στιγμή, θα πρέπει κάτι να γίνει» δήλωσε η εκπρόσωπος των ΗΠΑ στα Ηνωμένα

Έθνη, Νίκι Χέιλι.

Διαβάστε επίσης: Γάλλος Πρεσβευτής στα ΟΗΕ: Να σταματήσει η χημική κλιμάκωση

«Θα πρέπει να πούμε, φτάνει» πρόσθεσε η επικεφαλής της αμερικανικής αντιπροσωπείας στον ΟΗΕ σχετικά με τα πολλά βέτο που έχει ασκήσει η Ρωσία στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας που αφορούν τις έρευνες για τη χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Η Χέιλι διευκρίνισε ότι θα επιστρέψει σήμερα στην Ουάσινγκτον για διαβουλεύσεις στον Λευκό Οίκο.

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη Βασίλι Νεμπένζια υποστήριξε σήμερα, στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, ότι "το μόνο που ενδιαφέρει (τη Δύση) είναι να ανατρέψει τη συριακή κυβέρνηση".

"Γιατί σπέρνετε το χάος στη Μέση Ανατολή; Μόνο το Συμβούλιο Ασφαλείας έχει την αρμοδιότητα να λάβει μέτρα" εναντίον της Συρίας, εφόσον αποδειχθεί ότι η Δαμασκός έκανε χρήση χημικών όπλων, πρόσθεσε ο Ρώσος διπλωμάτης αμφισβητώντας τη νομιμότητα ενός ενδεχόμενου στρατιωτικού πλήγματος εναντίον της Συρίας.

Οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία ενδιαφέρονται μόνο να ανατρέψουν την κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και να περιορίσουν τη Ρωσία, συνέχισε. "Εξακολουθούμε να παρατηρούμε επικίνδυνες στρατιωτικές προετοιμασίες για μια παράνομη χρήση βίας εναντίον ενός κυρίαρχου κράτους, κάτι που θα συνιστούσε παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Καλούμε τις ηγεσίες αυτών των χωρών να αναθεωρήσουν άμεσα", τόνισε ο Νεμπένζια.

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις προέβη και ο ηγέτης των Εργατικών της Βρετανίας Τζέρεμι Κόρμπιν , ο οποίος απαίτησε από την Αμερική και τη Ρωσία να σταματήσουν να μπλοκάρουν η μια την άλλη, έτσι ώστε να τερματιστεί η κατάσταση στη Συρία.

Jeremy Corbyn demands US and Russia 'stop blocking each other' at UN to end Syria deadlock https://t.co/1VjyPQXor2

Sky News (@SkyNews) April 13, 2018

Διαβάστε ακόμη: Γκουτέρες: Όχι σε στρατιωτική λύση για τη Συρία

Keywords
Τυχαία Θέματα