Λύγισε στα πέναλτι και συνεχίζει στο Κόνφερενς ο Απόλλωνας

Στη διοργάνωση, στους ομίλους της οποίας είχε εξ αρχής εξασφαλισμένη θέση (Κόνφερενς Λιγκ), θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή πορεία του ο Απόλλωνας.

Μετά το 1-1 στο ΓΣΠ, ο πρωταθλητής Κύπρου ηττήθηκε 3-1 στα πέναλτι από τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», στο δεύτερο παιχνίδι για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, και «υποβιβάστηκε» στην τρίτη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Δείτε
στο SPORTIME την εξέλιξη του αγώνα 

Οι «κυανόλευκοι» πλήρωσαν το τίμημα της αδυναμίας τους να αξιοποιήσουν το αριθμητικό πλεονέκτημα που απέκτησαν στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης, αλλά και των τριών αποκρούσεων του Βατσλίκ στην διαδικασία των πέναλτι.

Στραβά κι ανάποδα άρχισε το παιχνίδι για τον Απόλλωνα, καθώς μόλις στο δεύτερο λεπτό μια μεγάλη μπαλιά του Σισέ αιφνιδίασε τον Μαυρία, ο οποίος την είδε να χτυπά στον ώμο του και τον Ρέαμπτσιουκ να επωφελείται για να βγάλει σέντρα-ασίστ στον Μασούρα, που με εξ επαφής πλασέ νίκησε τον Γιοβάνοβιτς για το 1-0 (2’).

Η ψυχρολουσία είχε ως αποτέλεσμα μέχρι το ημίωρο ο Ολυμπιακός να έχει δημιουργήσει καλύτερες προϋποθέσεις για ένα γκολ (15’, 16’ Ελ Αραμπί, 21’, 30’ Κούντε). Η πιο καλή στιγμή των «κυανολεύκων» ήλθε στο 37’, όταν από σέντρα του Μαυρία και στραβοκλωτσιά απομάκρυνσης του Ζίνκερναγκελ, ο Πίττας δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή στη μικρή περιοχή και να ισοφαρίσει.

Ο πρωταθλητής Κύπρου «πάτησε» καλύτερα από τον αντίπαλό του στο β’ μέρος, δημιούργησε προϋποθέσεις για την ισοφάριση (46’ Να, 51’ Πίττας), αλλά τις πιο καλές ευκαιρίες πιστώθηκε εκ νέου ο Ολυμπιακός (61’ Ελ Αραμπί, 71’ δοκάρι Κούντε, 77’ Μασούρας), ο οποίος -όσο πίεζε και έβγαινε μπροστά ο αντίπαλός του- είχε περισσότερους χώρους για αντεπιθέσεις.

Ένα σουτ του Ογκεντά στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Βατσλίκ (83’) ακολούθησε μια σωτήρια κεφαλιά του Γιάνγκα πάνω στη γραμμή σε σουτ του Μ’Βιλά (88’) και στο 90’ οι «κυανόλευκοι» έφτασαν στην πολυπόθητη ισοφάριση.

Ο Χάμπος έβγαλε σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Ρομπέρζ πήρε την κεφαλιά προ του Κούντε και πάνω στη γραμμή, ο Πίττας έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1, στέλνοντας τον αγώνα στην παράταση!

Στο έξτρα ημίωρο οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτοι (92’ Ελ Αραμπί), ο Απόλλωνας υποχρεώθηκε να ξοδέψει την αλλαγή του μετά τον τραυματισμό του Ζράντι (97’), αλλά στο 100’ ο Γιάνγκα κέρδισε την δεύτερη κίτρινη του Μπα, δίνοντας αριθμητικό πλεονέκτημα στον Απόλλωνα.

Οι «κυανόλευκοι», ωστόσο, δεν κατάφεραν να το αξιοποιήσουν και το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Η διαδικασία των πέναλτι

Μ’ Βιλά                       1-0

Κυριάκου                   απόκρουση Βατσλίκ

Ντε λα Φουέντε         2-0

Πίττας                         2-1

Άβιλα                          3-1

Ογκεντά                      απόκρουση Βατσλίκ

Ραντζέλοβιτς             απόκρουση Γιοβάνοβιτς

Μπα                             απόκρουση Βατσλίκ

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΕΞΕΛΙΞΗ, Ολυμπιακός Πειραιώς – Απόλλωνας,exelixi, olybiakos peiraios – apollonas