Συνεχίζεται η ενίσχυση της ΕΦ - Ενδεχόμενο απόκτησης «Drone Dome» (ΒΙΝΤΕΟ)

Περαιτέρω βήματα ενίσχυσης της αποτρεπτικής της ικανότητας της Εθνικής Φρουράς κάνει η Κυπριακή Δημοκρατία.

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Αλήθεια» κάνει λόγο για προχωρημένες συζητήσεις για την απόκτηση του συστήματος  «Drone Dome».

Το εν λόγω σύστημα  χρησιμοποιείται για αντιμετώπιση μη επανδρωμένων αεροσκαφών, η καταστροφή των οποίων επιτυγχάνεται με χτύπημα λέιζερ κατά του στόχου για χρόνο 8 δευτερολέπτων.

Διαβάστε ακόμη: Εξελίξεις γύρω από το Iron

Dome – Σιγή ιχθύος από το ΥΠΑΜ

Επιτρέπεται έτσι η διαδοχική αντιμετώπιση σμηνών drone σε πολύ ικανοποιητικές αποστάσεις και χρόνο.

Το σύστημα ουσιαστικά «τυφλώνει» τα drones, καθιστώντας τα ανήμπορα να εκτελέσουν την αποστολή τους, που είναι η παρακολούθηση και η εξουδετέρωση στόχων, εάν είναι οπλισμένα.

Πρόκειται για αυτόνομο σύστημα που παρέχει κάλυψη 360 μοιρών και λειτουργεί σε συνθήκες παντός καιρού.

Χαρακτηριστικά Drone Dome

Ικανό να εντοπίζει άγνωστους στόχους και να λειτουργεί χωρίς να προκαλεί παρεμβολές σε μη στοχευμένα αερομεταφερόμενα στοιχεία, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένο εύρος ζώνης παρεμβολών και μια προηγμένη κατευθυντική κεραία.Το σύστημα προσφέρει έγκαιρη προειδοποίηση για απειλές drone, αλλά και μεγαλύτερων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, χάρη σε συνδυασμό αισθητήρων ραντάρ, ηλεκτροπτικό σύνολο και σύστημα λήψεως ηλεκτρονικών εκπομπών.

Επισήμως, δεν έχει υπάρξει προς τον παρόν οποιαδήποτε τοποθέτηση από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Το σύστημα drone dome απέκτησαν πρόσφατα και οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις προς αντιμετώπιση των τουρκικών drones.

Οι επαφές για την απόκτηση του Drone Dome ακολουθούν την είδηση για την επικείμενη απόκτηση του επίσης ισραηλινού αντιπυραυλικού συστήματος Σιδερένιος Θόλος - IRON DOME. 

Την απόκτηση του «Σιδερένιου Θόλου» απεκάλυψε πρώτο το ΣΙΓΜΑ και ο Κυριάκος Πενηνταέξ, την 1η Οκτωβρίου του 2021, με την είδηση να κάνει τον γύρο των ελλαδικών και κυπριακών μέσων ενημέρωσης.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα