Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της ΟΕΛΜΕΚ για βία στα σχολεία

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της ΟΕΛΜΕΚ, με ατζέντα που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα νέα περιστατικά βίας στα σχολεία και την υλοποίηση των αποφάσεων της Κυβέρνησης τής 26ης Σεπτεμβρίου 2018.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Σίγμα, κυρίαρχο ζήτημα είναι η βία στα σχολεία. Σε προηγούμενη

ανακοίνωση, η ΟΕΛΜΕΚ ανέφερε: «Η ΟΕΛΜΕΚ κατ΄ επανάληψη έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την αυξητική τάση που παρουσιάζουν αυτά τα φαινόμενα στους σχολικούς χώρους, αλλά δυστυχώς το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, εμφανίζεται - και σε αυτό το θέμα - να τρέχει πίσω από τα γεγονότα».

Επίσης, συζήτηση θα γίνει για τις αποφάσεις της 26ης Σεπτεμβρίου, αφού η ΟΕΛΜΕΚ αναμένει την υλοποίηση των αποφάσεων της Κυβέρνησης.

Ειδικότερα, πέραν της παραπομπής των επίμαχων ζητημάτων στη ΜΕΠΕΥ προκειμένου να ξεκινήσει ο θεσμικός διάλογος και του αιτήματος των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων για εγγραφή επιπρόσθετων ζητημάτων σε αυτή την Επιτροπή, από την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου απορρέουν, μεταξύ άλλων, πενήντα και πλέον νέοι διορισμοί, για να μπορέσουν επιτέλους να στελεχωθούν σωστά τα σχολεία και να επιτελέσουν το έργο τους, αναφέρει η ανακοίνωση της εκπαιδευτικής οργάνωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα