Στη φυλακή υπάλληλος που έκλεψε 200 γρ. χαλούμι στα κατεχόμενα

Η εισαγωγή πατατών από την Τουρκία, που θα ρίξει τις υψηλές τιμές, η ροή Σύρων μεταναστών στα κατεχόμενα μέσω Λιβάνου και Τουρκίας και τα οικονομικά των «δήμων» μετά την ανακοίνωση για αύξηση των μισθών από τον Ιανουάριο, είναι μερικά από τα θέματα των πρωτοσέλιδων στις πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες σήμερα.

Η «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Δεν μπορείτε να φιμώνετε με πέτρες, λοστούς και αγωγές», αναφέρεται στην ανακοίνωση υποστήριξης της κίνησης Ανεξάρτητος Δρόμος προς την Αφρίκα για την υπόθεση της γελοιογραφίας του Ερντογάν. Αλλού γράφει ότι το ξενοδοχείο Σαλαμίς απάντησε στις επικρίσεις

για τον υπάλληλο που μπήκε φυλακή γιατί έκλεψε 200 γραμμάρια χαλούμι, παραπέμποντας στα δικαιώματα και ωφελήματα των εργαζομένων σε αυτό. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι 34χρονος Ε/κ που είχε συλληφθεί με 136 γραμμάρια ινδικής κάνναβης καταδικάστηκε χθες από το «κακουργιοδικείο» Λευκωσίας σε 4 χρόνια φυλάκισης.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Κύμα Σύρων στο νησί», γράφει ότι δημιουργήθηκαν νέα προβλήματα ασφαλείας με τη ροή προσφύγων από τη Συρία που ακολουθούν τη γραμμή Βηρυτός – Άδανα – κατεχόμενη Τύμπου για να αναζητήσουν άσυλο στη «νότια» Κύπρο. Αλλού γράφει ότι στο μουσείο μοντέρνας τέχνης που άνοιξε στο «πανεπιστήμιο» εγγύς Ανατολή ξεναγήθηκαν η Ελληνίδα σοπράνο Βάσια Αλάτη, ο πιανίστας Τσιαΐλ Τσανσού και ο Τ/κ ζωγράφος Γκιοράλ Οζκάν. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι με εντολή της «υπουργού εσωτερικών», έχουν παγοποιηθεί κάποιες άδειες νυχτερινών κέντρων, εννοώντας καμπαρέ.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Μην κλείνετε τα μάτια στους κερδοσκόπους», γράφει ότι, ενώ έπεσε η ισοτιμία τουρκικής λίρας – στερλίνας, πολλά προϊόντα στην αγορά διατηρούν τις υψηλές τιμές στη βάση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του Αυγούστου. Αλλού γράφει ότι εάν χρειαστεί μπορεί να ακυρωθεί η «βουλευτική» έδρα του Αϊτάς Τσαλούντα, μετά την άρση της ασυλίας για να δικαστεί για υποθέσεις ατασθαλιών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η απαρχαιωμένη «νομοθεσία» για το μάζεμα των ελιών προνοεί ότι, όποιος δεν πάρει άδεια από τον «κοινοτάρχη», μπορεί να συλληφθεί και να μπει φυλακή μέχρι και για ένα μήνα.

Η «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «100 τόνοι εισαγόμενες πατάτες στο λιμάνι της Μερσίνας», γράφει ότι η συνεργατική πατατοπαραγωγών, σε μια προσπάθεια να πέσουν οι αστρονομικές τιμές πώλησης, φέρνουν πατάτες από την περιοχή Σίβας της Τουρκίας και μετά τις απαραίτητες υγειονομικές αναλύσεις στην Μερσίνη θα φτάσουν στην τ/κ αγορά. Αλλού γράφει ότι η Τ/κ μαθήτρια Μπεγκιούμ Τσιουλούογλου από το τεχνικό λύκειο ήρθε πρώτη στον διεθνή διαγωνισμό μαθηματικών IGCSE, ανάμεσα σε 15 εκ. μαθητές από 10.000 σχολεία παγκοσμίως. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ειδικοί δήλωσαν στην εφημερίδα πως το φαινόμενο διεφθαρμένων πολιτικών εκλαμβάνεται πλέον ως κάτι φυσιολογικό και δεν υπάρχουν σοβαρές αντιδράσεις.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Η οδύνη για το κόστος ζωής», γράφει ότι μετά τη δήλωση του «υπουργού δημοσιονομικών» Σερντάρ Ντενκτάς πως λόγω του κόστους ζωής, οι μισθοί των «δημοσίων υπαλλήλων» θα αυξηθούν τον Γενάρη κατά 22,5%, τα μάτια στρέφονται στους «δήμους» που δεν μπορούν οικονομικά να αντεπεξέλθουν σε κάτι τέτοιο. Αλλού γράφει ότι συζητείται η επιστροφή των Μαρωνιτών στα χωριά τους. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι εισαγόμενες πατάτες θα πωλούνται προς 3,5 ΤΛ το κιλό από σχεδόν 10 ΤΛ που είναι σήμερα.


Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα