Σε ετοιμότητα οι "φρουροί των παραλιών"

Το βλέμμα τους πάντα καρφωμένο στη θάλασσα και συνεχώς σε εγρήγορση, έτοιμοι να δράσουν

Είναι οι ναυαγοσώστες ή αν προτιμάτε οι «Ρομπέν των Θαλασσών», οι οποίοι κάνουν τους λουόμενους στις παραλίες του νησιού μας να νιώθουν ασφαλείς…

Πόσο δύσκολη όμως είναι η δουλειά του ναυαγοσώστη στην Κύπρο του 2015; Παρά το γεγονός ότι το νομοσχέδιο για την κατοχύρωση του επαγγέλματος τους βρίσκεται στα συρτάρια του Υπουργείου Εσωτερικών από το 2005, ιεραρχώντας τα προβλήματα του κλάδου, οι ναυαγοσώστες τοποθετούν ως

πρώτα αυτά που αφορούν στην ασφάλεια των λουομένων.

Ένα από αυτά είναι το αίτημα τους για επέκταση του ωραρίου που ισχύει σήμερα, κατά τουλάχιστον δύο ώρες…

«Την ώρα που φεύγουμε εμείς και κλείνουν οι πύργοι, η παραλία γεμίζει από κόσμο.

Τις ώρες αυτές δεν υπάρχει κανένας να προσέχει τον κόσμο. Πρέπει να σταματήσουμε να δουλεύουμε στην τύχη», δήλωσε στο Σίγμα ο Υπεύθυνος Ναυαγοσωστικού Ομίλου Λεμεσού, Πέτρος Αντωνίου.

Την ίδια ώρα κάνουν λόγο για σοβαρές ελλείψεις σε ότι αφορά στον απαραίτητο εξοπλισμό.

«Για να καταλάβετε το μέγεθος του προβλήματος, σε ολόκληρη την Επαρχία Λεμεσού, ενώ έχουμε 22 σημεία όπου υπάρχουν ναυαγοσώστες, διαθέτουμε μόνο πέντε σκάφη. Για να μπορούμε να αποδώσουμε καλά, πρέπει να έχουμε και τα κατάλληλα μέσα…» , πρόσθεσε ο κ.Αντωνίου.

Κι επειδή κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις, στο ερώτημα ποια είναι τα καλά του επαγγέλματος η απάντηση βγαίνει αβίαστα.

Δεν υπάρχει ωραιότερο αίσθημα από το να σώζεις μια ανθρώπινη ζωή, δηλώνει ο κ. Αντωνίου.

Οι ναυαγοσώστες προσπαθούν καθημερινώς, κάτω από αντίξοες συνθήκες, για να προσφέρουν στο συνάνθρωπο τους και να κρατήσουν τις παραλίες και τον κόσμο ασφαλή, συμπληρώνει ο Ναυαγοσώστης, Γιώργος Τσαούσης.

Μέχρι σήμερα και κατά τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο, οι ναυαγοσώστες στη Λεμεσό ανταποκρίθηκαν με επιτυχία σε 15 σοβαρά επεισόδια.

Σε κάθε περίπτωση, η Κυπριακή Ομοσπονδία Ναυαγοσωστικής εφιστά των προσοχή των λουομένων όπως επιλέγουν παραλίες που επιβλέπονται από ναυαγοσώστες και τους καλεί να υπακούουν στις υποδείξεις τους, ώστε να μπορούν να απολαύουν το μπάνιο τους στη θάλασσα με ασφάλεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα