Σε διαφορετικό κλίμα η συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν

Σε διαφορετικό κλίμα διεξήχθη η συζήτηση μπροστά στις κάμερες μεταξύ κ. Τσίπρα και του κ. Ερντογάν, σε σχέση με τη συνάντηση του Τούρκου Προέδρου με τον Έλληνα ομόλογό του.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός καλωσόρισε τον Τούρκο Πρόεδρο, εκφράζοντας την επιθυμία της κυβέρνησής του για ευρύτερη πολιτική συνεννόηση με τη γείτονα χώρα.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι πιστεύει στην ελληνοτουρκική φιλία, σημειώνοντας, χαρακτηριστικά, ότι το έχει αποδείξει

με τη στάση του ως Πρωθυπουργός.

Παράλληλα, κάλεσε τον Τούρκο Πρόεδρο για οικοδόμηση ενός διαλόγου που θα αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις της περιοχής και τις εντάσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Ευρώπης.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός υπέδειξε στον κ. Ερντογάν, με την ιδιότητα του μηχανικού, «να χτίσουν μαζί γερές γέφυρες σε γερά θεμέλια και όχι να υψώσουν τείχη».

Από την πλευρά του, ο Τούρκος Πρόεδρος και περίπου στο ίδιο μήκος κύματος, αυτό της συνεννόησης, δήλωσε ότι πρέπει οι δυο χώρες να βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο.

«Οι λαοί μας έχουν κοινά σημεία», υπογράμμισε, για να προσθέσει ότι και οι δυο χώρες πρέπει να παραμερίσουν όσους έχουν ιδεολογικές εμμονές.

«Εμείς, ως χώρα, δεν εποφθαλμιούμε εδάφη άλλης χώρας», ανάφερε στη συνέχεια, καλώντας τον Έλληνα Πρωθυπουργό σε συμφωνία επί της κοινής λογικής και του κοινού λόγου.

Τέλος, ο ίδιος, εξέφρασε τις προσωπικές του ευχαριστίες προς τον κ. Τσίπρα, αλλά και την ευγνωμοσύνη του τουρκικού λαού στον ελληνικό και τον ίδιο τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Οι σχετικές δηλώσεις στο βίντεο, στο πάνω μέρος της είδησης!

Keywords
Τυχαία Θέματα