Σε αναμονή για εξελίξεις για την Μονάδα Αποκρατικοποιήσεων

Αναμονή για να ξεκαθαρίσει το σκηνικό της αποδέσμευσης κονδυλίων για το μισθολόγιο της Μονάδας Αποκρατικοποιήσεων και για την αξιοποίηση των κρατικών περιουσιακών στοιχείων.

Στην παρουσία του εφόρου αποκρατικοποιήσεων, η επιτροπή οικονομικών της Βουλής μελέτησε το αίτημα για αποδέσμευση κονδυλίων αφενός για την πληρωμή των μισθών του εφόρου και των τριών εργαζομένων στη Μονάδα και αφετέρου:

Για ετοιμασία μελέτης στρατηγικού
σχεδίου για το ΧΑΚ.Για την ανάπτυξη της περιοχής Τροόδους.Για την αδειοδότηση των δραστηριοτήτων του Κρατικού Λαχείου.

Το θέμα του ΧΑΚ συζητείται μετά από επιθυμία της επιτροπής οικονομικών της Βουλής να διερευνήσει το ενδεχόμενο, όχι κατ' ανάγκην αποκρατικοποίησής του, αλλά για να έχει ενώπιόν της όλα τα σενάρια.

Ζητείται η αποδέσμευση κονδυλίου ύψους 394 χιλιάδων ευρώ για την κάλυψη των μισθών του Εφόρου και των τριών εργαζομένων στη Μονάδα για ένα χρόνο.

Ο έφορος κατόπιν ερωτήσεων ξεκαθάρισε στους βουλευτές μέλη της επιτροπής ότι:

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Ηροδότου, έφορο αποκρατικοποιήσεων αναφέρει:

Δεν τίθεται θέμα πώλησης της κρατικής περιουσίας στην περιοχή Τροόδους, ούτε του κρατικού λαχείου.Για το κρατικό λαχείο προτείνεται η αδειοδότησή του για περίοδο 15 ετών και ακολούθως η διαχείρισή του θα επιστρέψει στο κράτος.Για το Τρόοδος επιτρέπεται μόνο η μίσθωση, η αδειοδότηση και η παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης ή εκμετάλλευσης.Το 90% της μελέτης για την ανάπτυξη του Τροόδους έχει ολοκληρωθεί. Για το ΧΑΚ είναι απαραίτητο να εκπονηθεί στρατηγικό πλάνο βελτίωσης και αξιολόγησης της δομής διακυβέρνησής του.

Πλέον η επιτροπή οικονομικών αναμένει την κατάθεση των συμβολαίων

Keywords
Τυχαία Θέματα