Σε 48ωρη απεργία προχώρησαν οι εργαζόμενοι στα σκύβαλα

Τέλος στην ταλαιπωρία δεκάδων δημοτών στο Στρόβολο επιχειρεί να θέσει ο Δήμαρχος Ανδρέας Παπαχαραλάμπους.

Αφορμή η 48ωρη απεργία των εργαζομένων την περασμένη Πέμπτη στα συνεργεία σκυβάλων, και το ενδεχόμενο πρόκλησης προβλημάτων στην υγεία των δημοτών και την εικόνα του δήμου γενικότερα.

Ο Δήμαρχος λειτουργώντας προληπτικά και με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, προχώρησε στην αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα.

Σε ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι μέλη των συντεχνιών ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ, ΟΗΟ-ΣΕΚ

και ΔΕΕΚΔΟΚΩ-ΔΕΟΚ, αντιδρούν, στην απόφαση του Δημάρχου και πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου όπως αναφέρουν, για αγορά υπηρεσιών, αριθμού συνεργείων σκυβάλων από τον ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα πάντα με τις συντεχνίες η πολιτική του Δήμου για μίσθωση υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα, καλύπτοντας μόνιμες ανάγκες, έχει εξαπλωθεί και σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου.

Την ίδια ώρα η Αστυνομία Κύπρου σε ανακοίνωση της, ξεκαθαρίζει ότι δεν επιθυμεί να εμπλακεί στις εργατικές διαφορές, που προέκυψαν στο Δήμο Στροβόλου.

Διευκρινίζει, επίσης, ότι η παρουσία μελών της, στο Δημαρχείο Στροβόλου, έγινε για λόγους αποτροπής πιθανών επεισοδίων, μετά από σχετική ενημέρωση, που έτυχε από τον Δήμαρχο Στροβόλου.

Ως εκ τούτου, οι ισχυρισμοί κομμάτων και συντεχνιών, για δήθεν προσπάθεια καταστολής της απεργίας και εκφοβισμό των απεργών, από την Αστυνομία, απορρίπτονται ως αβάσιμοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα