Μνημόσυνο Μακαρίου:41 χρόνια απο το θάνατο του 1ου Προέδρου της ΚΔ

Τελέστηκε σήμερα το ετήσιο μνημόσυνο του πρώτου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ".

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, στον επιμνημόσυνο λόγο του, στην Ιερά Μονή Κύκκου, υπέδειξε ότι σήμερα διανύουμε μια από τις κρισιμότερες περιόδους στις διαπραγματεύσεις για το κυπριακό. "Σήμερα διανύουμε ακόμη μια κρίσιμη περίοδο για το εθνικό μας ζήτημα. Ενδεχομένως, και χωρίς καμιά επιθυμία υπερβολής, την κρισιμότερη στην ιστορία των διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού. Σε αυτή τη δύσκολη χρονική στιγμή, απαιτείται από όλους μας να βάλουμε την Κύπρο

πάνω από τις όποιες διαφωνίες μας" υπογράμμισε.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε επίσης ότι η ενότητα δυνάμεων, σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, αποτελεί το καλύτερο μνημόσυνο για τη ζωή και το έργο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου. "Χρειαζόμαστε, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη φορά, συνεργασία και ενότητα, μετριοπάθεια και πραγματισμό.

Αυτό επιτάσσουν οι σημερινές κρίσιμες συγκυρίες που ευελπιστούμε να ανοίξουν το δρόμο για ουσιαστικές συνομιλίες στα θέματα διαφωνίας, όπως αυτά έχουν προκύψει μέσα από την τελευταία διαπραγματευτική διαδικασία" σημείωσε.

Την ίδια στιγμή επανέλαβε την ετοιμότητα της ε/κ πλευράς για άμεση επανέναρξη των συνομιλιών, κάτι που διαβίβασε και μέσω της κ. Λουτ, στο ΓΓ του ΟΗΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. ''Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το κατέστησε απολύτως σαφές και πρόσφατα κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με την απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ κ. Λουτ , ότι η πλευρά μας είναι έτοιμη να προσέλθει στο διάλογο από το σημείο που είχε διακοπεί τον Ιούλιο του 2017''.

Με το πέρας του μνημοσύνου τελέστηκε τρισάγιο στο Θρονί, και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων. Παρόντες και οι πολιτικοί Αρχηγοί οι οποίοι αύριο θα ενημερωθούν από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τις εξελίξεις στο κυπριακό και την ενέργεια, στο πλαίσιο του Συμβουλίου Αρχηγών.

Υπενθυμίζεται ότι, το Συμβούλιο Αρχηγών έχει οριστεί για τις 10 το πρωί.

Keywords
Τυχαία Θέματα