Σχιζοφρενική συμπεριφορά κράτους έναντι φτωχών συμπολιτών

Σήμερα το πρωί μου ανέφερε η συμπαθής 75χρονη ασθενής μου η κυρία Μ. ότι για να της δώσουν τα φάρμακα στο νοσοκομείο πρέπει να πληρώσει ένα συγκεκριμένο ποσό, ως επίσης και για το δικαίωμα εγγραφής που είναι 3€ και το ανάλογο ποσό για τα φάρμακα που μπορεί ορισμένες φορές να είναι μέχρι και 10€. Ως εδώ καλά, λογικά δεν το νομίζω.

Η ασθενής δίνει ένα χαρτονόμισμα των 20€ άρα πρέπει να πάρει ρέστα 7€. Δεν δίνουν πίσω λεφτά αλλά "ππούλια" κοινός λεγόμενα ένσημα. Ερώτηση και απορία της ασθενούς: πού

μπορεί να αγοράσει ψωμί και γάλα με τα ππούλια αυτά; Απάντηση απλή: Πουθενά. Το κράτος κατακρατά τα λεφτά μέχρι την επόμενη φορά που θα ξαναπάει στο νοσοκομείο, ως ενέχυρων.

Μπορεί λογικά να σας έρθει στο μυαλό η απορία πώς μπορεί η κυρία Μ. να πηγαίνει σε ιδιώτη γιατρό και να πληρώνει την στιγμή που κάνει παράπονο για τα ανωτέρω; Την απάντηση δεν μπορώ να σας την δώσω εγώ για ευνόητους λόγους αλλά η ίδια. Τηλέφωνο και διεύθυνση γνωστά.

Σήμερα το πρωί άκουσα τον κ. Χατζιηπέτρου στο ραδιόφωνο να λέει ότι οι κυβερνητικοί υπάλληλοι δεν θα πληρώνουν δικαιώματα για το γενικό σχέδιο υγείας διότι έτσι έχουν συμφωνήσει με το κράτος (άποροι κυβερνητικοί υπάλληλοι, γενικοί διευθυντές και υπουργοί) .

Από την άλλη ο πρόεδρος της βουλής κύριος Συλλούρης προσπαθεί να περάσει νομοσχέδιο από την βουλή ούτος ώστε οι γενικοί διευθυντές να παίρνουν και τις λιμουζίνες του κράτους στο σπίτι και να τις χρησιμοποιούν όλο το 24ωρο καθότι ο μισθός τους δεν τους αρκεί να πληρώνουν τα έξοδα για το δικό τους αυτοκίνητο στις ώρες που δεν εργάζονται. Εξάλλου τι θα πουν οι γείτονες όταν ο κύριος γενικός οδηγά το δικό του αυτοκίνητο το σαββατοκύριακο ή τα βράδια όταν βγαίνει για φαγητό με τους φίλους του;

Εάν αυτό βοηθά τον γενικό διευθυντή να εκτελεί τα καθήκοντα της θέσης του πιο καλά προς όφελος του λαού τότε καλά κάνει ο κύριος πρόεδρος της βουλής και επιμένει, εκτός φυσικά αν πρόκειται για καθαρά εγωιστικούς λόγους που δεν το φαντάζομαι αυτό.

Tα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και όχι αυτή του Sigmalive.com

Keywords
Τυχαία Θέματα