Σχέδιο δολοφονίας Ν.Έλληνα: Άρχισαν όλα από ένα περιδέραιο με ομοίωμα όπλου

Υπό τετραήμερη κράτηση τέθηκε το πρωί από το επαρχιακό δικαστήριο Λεμεσού το 3ο πρόσωπο το οποίο συνελήφθη σε σχέση με τη σχεδιαζόμενη δολοφονία του επιχειρηματία και προέδρου της σχολικής εφορείας Λεμεσού, Ντίνου Έλληνα.

Διαβάστε επίσης: Σχέδιο δολοφονίας Ντίνου Έλληνα: Τετραήμερη κράτηση στον προμηθευτή των όπλων

Πρόκειται για 26 χρόνο Παλαιστίνιο ο οποίος με βάση τη μαρτυρία ενώπιον των ανακριτών του ΤΑΕ Λεμεσού φέρεται

να είναι το πρόσωπο που προμήθευσε τα δύο πιστόλια στους άλλους δύο υπόπτους, οι οποίοι τελούν ήδη υπό κράτηση.

«Από τις εξετάσεις που έγιναν, έχει προκύψει και 3η σύλληψη όπως πολύ σωστά έχετε πει οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου και το 3ο πρόσωπο. Αυτό που λέμε είναι ότι, όπως είχαμε πει και προηγουμένως, ήταν συγκεκριμένες πληροφορίες η οποία η αστυνομία προχωρά στη διερεύνησή τους έχουν ήδη εξασφαλιστεί κάποια τεκμήρια, τα οποία έχουν σχέση με την υπόθεση και καθηκόντως προχωρούμε στην διερεύνηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρήστος Ανδρέου.

Διαβάστε επίσης: Και τρίτη σύλληψη για το σχέδιο δολοφονίας του Ντίνου Έλληνα

Αίσθηση, αλλά και ανησυχία στους ανακριτές της υπόθεσης προκαλούν τα όσα ισχυρίστηκε το πρόσωπο, το οποίο αποκάλυψε την σχεδιαζόμενη δολοφονία του Ντίνου Έλληνα.

Όπως ισχυρίστηκε όλα άρχισαν πριν από τρείς μήνες και από ένα περιδέραιο που φορούσε στο λαιμό του, στο οποίο υπήρχαν κρεμασμένα ομοιώματα πιστολιών. Τότε, τα δύο αδέλφια τον ρώτησαν εάν του αρέσουν τα πιστόλια, αν ασχολείται και εάν θα μπορούσε να τους εξασφαλίσει ένα.  Οι δύο ύποπτοι, λαμβάνοντας θετική απάντηση, του αποκάλυψαν ότι ήθελαν το πιστόλι για να εκτελέσουν τον Ντίνο Έλληνα.

Ο πληροφοριοδότης επικοινώνησε με τον Παλαιστίνιο, που ήταν γνωστός του, και εξασφάλισε αρχικά ένα πιστόλι και εκατό σφαίρες. Στη συνέχεια του ζήτησαν δεύτερο πιστόλι και οκτακόσιες σφαίρες.

Ο οπλισμός πωλήθηκε στους δύο εργολάβους για το συνολικό ποσό των €9,000, ενώ ο ίδιος έλαβε ως προμήθεια το ποσό των €1,400. Σύμφωνα με τον πληροφοριοδότη, αυτός φέρεται να ανέλαβε χρέη παρακολούθησης του Ντίνου Έλληνα, υποδεικνύοντας στις Αρχές την οικία, το όχημα που οδηγούσε και τους αριθμούς εγγραφής του αυτοκινήτου του. Έδωσε μάλιστα στα μέλη του ΤΑΕ που διερευνούν την υπόθεση τα ηλεκτρονικά μηνύματα που αντάλλαξε με τα δύο αδέλφια, στα οποία ενημέρωνε για τις κινήσεις του φερόμενου ως στόχου. Υποστήριξε δε ότι για τις τηλεπικοινωνιακές τους επαφές έλαβε το ποσό των €300, με πίστωση σε διαδικτυακή εφαρμογή μεταφοράς χρημάτων.

Διαβάστε επίσης: Τα Χριστούγεννα θα σκότωναν τον Ντίνο Έλληνα ντυμένοι Άγιοι Βασίληδες

Ο πληροφοριοδότης είπε ότι για την εμπλοκή του στην υπόθεση έλαβε συνολικά το ποσό των €2,500. Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, η παράδοση του οπλισμού έγινε στα δύο αδέλφια σε ανοιχτό χώρο κοντά στο Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο στην παρουσία του πληροφοριοδότη και του Παλαιστίνιου, ενώ επιδόθηκαν και σε δοκιμαστικές βολές των πιστολιών για να διαπιστώσουν την αποτελεσματικότητα τους.  Ανακρινόμενος ο 3ος συλληφθείς σε σχέση με τα όσα του καταλογίζονται ισχυρίζεται ότι δεν γνωρίζει ούτε τον πληροφοριοδότη, ούτε τα δύο αδέλφια, ενώ παρουσίασε άλλοθι στις Αρχές ότι απουσίαζε στο εξωτερικό μαζί με τη σύζυγο του, το χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα