Σαββίδης για κόντρα με Ελεγκτή: Όλοι ξέρουν από πού ξεκινούν οι αντιπαραθέσεις

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, Γιώργος Σαββίδης, ξεκαθάρισε την Τετάρτη ότι δεν έχει αντιπαράθεση με κανέναν και ότι ο ίδιος ουδέποτε ξεκίνησε οποιαδήποτε αντιπαράθεση.

Σε δηλώσεις του, μετά την τελετή διαβεβαίωσης των νέων Υπουργών, Υφυπουργών και Επιτρόπων στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Σαββίδης χαιρέτισε την απόφαση της Αρχής κατά της Διαφθοράς, η οποία απάλλαξε πλήρως, από οποιαδήποτε ποινική ευθύνη, τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, ενώ ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το πως θα πορευθεί η αντιπαράθεση που υπάρχει με τον Γενικό Ελεγκτή

της Δημοκρατίας, ο ίδιος απάντησε πως δεν επιθυμεί να κάνει οποιαδήποτε δήλωση για το συγκεκριμένο θέμα.

Ξεκαθάρισε πως δεν έχει αντιπαράθεση με κανέναν, σημειώνοντας ότι ουδέποτε ξεκίνησε οποιαδήποτε αντιπαράθεση.

«Νομίζω όσοι παρακολουθούν βλέπουν από πού ξεκινούν οι αντιπαραθέσεις και πόσο η δική μας πλευρά προσπαθεί, όσο το δυνατόν, να αποφεύγει να απαντά», είπε.

Έκθεση Greco

Για στην έκθεση αξιολόγησης της Greco, αναφέροντας πως είναι πάρα πολύ σημαντική αφού όπως ανέφερε ξεκαθαρίζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι η μοναδική εκκρεμούσα σύσταση που υπήρχε και αφορούσε την αυτονόμηση των δημοσίων κατηγόρων έχει ξεκαθαρίσει και έχει μετατραπεί από μη συμμόρφωση σε μερική συμμόρφωση.

«Η Greco έλαβε υπόψη της το νομοσχέδιο που υπάρχει για αυτονόμηση της Νομικής Υπηρεσίας, το οποίο εκκρεμεί στη Βουλή, το χαιρετίζει και θεωρεί ότι με ενδεχόμενες κάποιες μικρές βελτιώσεις θα μπορούσε να τύχει κάποια βελτίωσης και με την ψήφιση του θα υπάρξει πλήρης συμμόρφωση προς την μοναδική αυτή σύσταση της Greco», τόνισε.

Κάλεσε επίσης τη Βουλή να προχωρήσει το συντομότερο στη θέσπιση αυτής της νομοθεσίας που θα κλείσει το κεφάλαιο με την Greco.

Διαβάστε επίσης: Με καρφιά η ομιλία Χριστοδουλίδη: «Είμαστε υπόλογοι στον λαό σε κανέναν άλλο»

Keywords
Τυχαία Θέματα