Σαρλ Μισέλ: Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον Μάρτιο θα συμμετέχει ο Γκουτέρες

Στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον Μάρτιο θα συμμετάσχει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ σε ανάρτησή του στο Twitter, με αφορμή τη συμμετοχή και των δύο στην ετήσια σύνοδο κορυφής της Αφρικανικής Ένωσης στην Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας, από τις

17 μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου.

«Στην @_AfricanUnion και ενόψει της συμμετοχής του στο #EUCO του Μάρτιου αντάλλαξα απόψεις με τον @antonioguterres για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων επιπτώσεων του πολέμου στην #Ukraine» έγραψε στην ανάρτησή του ο κ. Μισέλ.

«Η ΕΕ παραμένει αποφασισμένη να συνδράμει τις προσπάθειες του @UN για την ανανέωση της Πρωτοβουλίας για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας, η οποία έχει συμβάλει στη μείωση των τιμών των τροφίμων για εκατομμύρια ανθρώπους» πρόσθεσε.

Ο κ. Γκουτέρες αναμένεται να συμμετάσχει στην πρώτη ημέρα της Συνόδου Κορυφής στις 23 Μαρτίου.

At @_AfricanUnion &ahead of his participation in March #EUCO exchanged with @antonioguterres how to address impact of war in #Ukraine globally.

The EU remains committed to assist @UN efforts to renew Black Sea Grain Initiative, which has helped reduce food prices for millions. pic.twitter.com/0QJYk7mqSx

— Charles Michel (@CharlesMichel) February 18, 2023

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα