Σάρι: "Είσαι αδ...ή". Μαντσίνι: "Είσαι ρατσιστής"

Επεισοδιακό ήταν το φινάλε του ημιτελικού Coppa Italia μεταξύ Νάπολι και Ίντερ, αφού οι δύο προπονητές, Μαουρίτζιο Σάρι και Ρομπέρτο Μαντσίνι, τσακώθηκαν εκτοξεύοντας εκατέρωθεν χυδαίες προσβολές.

Η αρχή φαίνεται να έγινε από τον προπονητή των "παρτενοπέι", ο οποίος, όπως κατήγγειλε ο Μαντσίνι μετά από τον αγώνα στην κάμερα της "RAI", τον αποκάλεσε "αδερφή".

"Είναι ρατσιστής. Άνθρωποι σαν κι αυτόν δεν ανήκουν στο ποδόσφαιρο. Χρησιμοποίησε ρατσιστική έκφραση. Ρωτούσα

για τα πέντε λεπτά καθυστερήσεων και μου φώναζε 'αδερφή'. Είναι εξήντα ετών. Ο τέταρτος διαιτητής το άκουσε, αλλά δεν είπε τίποτα. Ήρθε και με βρήκε στα αποδυτήρια για να απολογηθεί, αλλά έπρεπε να ντρέπεται".

Ο διαπληκτισμός άρχισε όταν ο τέταρτος διαιτητής έδειξε κατά λάθος εννέα λεπτά καθυστερήσεων κι ενώ οι "νερατζούρι" βρίσκονταν μπροστά στο σκορ με 1-0 μέσα στο "Σαν Πάολο".

Ο τεχνικός των πρωτοπόρων της Serie A, από την πλευρά του, υποστήριξε ότι έχει απολογηθεί ήδη και ότι ο Μαντσίνι τον προσέβαλε κι αυτός: "Αυτά συμβαίνουν στον αγωνιστικό χώρο. Έμαθα όταν ο διαιτητής σφυρίζει το τέλος, να δίνω το χέρι. Υπό πίεση, πολλά μπορούν να συμβούν, αλλά απολογήθηκα στα αποδυτήρια και έπρεπε να λήξει εκεί, όπως συμβαίνει συχνά σε αυτό το άθλημα".

"Τώρα ο κόσμος με αποκαλεί ομοφοβικό και άλλα άσχημα πράγματα. Ήταν η πρώτη λέξη που μου ήρθε στο μυαλό. Την επόμενη φορά θα τον αποκαλέσω... Δημοχριστιανό (σ.σ. πρώην ιταλικό πολιτικό κόμμα). Έχω γκέι φίλους και είμαι εξήντα ετών, έχω μια ιστορία που δεν μπορεί να με πει κανείς ομοφοβικό. Απολογήθηκα, αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν μπορώ να θυμηθώ ακριβώς τον όρο που χρησιμοποίησα".

Όταν, πάντως, ρωτήθηκε για το εάν περιμένει τιμωρία, ο Σάρι πέρασε στην αντεπίθεση και υποστήριξε ότι κι ο Μαντσίνι τον έβρισε χυδαία: "Ο Μαντσίνι μου είπε ότι είμαι ηλικιωμένο... πέος. Περιμένω, λοιπόν, να τιμωρηθεί και ο ίδιος".

Ο Σάρι προέρχεται από την Τοσκάνη, μία περιοχή διάσημη για τους αθυρόστομους κατοίκους, ενώ έχει και "παρελθόν". Πέρυσι, ως τεχνικός της Έμπολι, είχε τιμωρηθεί με πρόστιμο 5.000 ευρώ για χειρονομίες σε φιλάθλους σε αγώνα με τη Βαρέζε. Επιπλέον, απέφυγε τιμωρία για δηλώσεις που είχαν ξεσηκώσει σάλο: "Το ποδόσφαιρο έχει γίνει ένα άθλημα για αδερφές. Είναι άθλημα επαφής στην Ιταλία, αλλά η σφυρίχτρα χρησιμοποιείται πολύ περισσότερο από την Αγγλία, εξαιτίας της ερμηνείας των κανονισμών από ομοφυλόφιλους".

Keywords
Τυχαία Θέματα