Παγωνιά στη Βόρεια Ελλάδα - Θερμοκρασίες υπό το μηδέν

Παγωνιά επικρατεί στη Βόρεια Ελλάδα, με θερμοκρασίες υπό το μηδέν να καταγράφονται από νωρίς σε όλους τους νομούς της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

Τη χαμηλότερη «βουτιά» έκανε ο υδράργυρος στη Φλώρινα, δείχνοντας, τα ξημερώματα, -12 βαθμούς Κελσίου, ενώ, την ίδια ώρα, η θερμοκρασία στην Πτολεμαΐδα κατέβηκε στους -11. Ασθενής χιονόπτωση σημειώνεται αυτή την ώρα σε ορεινές περιοχές του νομού Κοζάνης

που συνορεύουν με τη Θεσσαλία.

«Βαριά» συννεφιά έχει σκεπάσει από νωρίς τη Θεσσαλονίκη, όπου το πρωί η θερμοκρασία έπεσε στον -1 βαθμό Κελσίου, ενώ στην εξέλιξη της ημέρας αναμένονται αρχικά βροχές και αργότερα χιονόνερο στην πόλη, με τον υδράργυρο να μην ξεπερνάει τους 4 με 5 βαθμούς.

Τσουχτερό είναι από νωρίς το κρύο και στις υπόλοιπες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονία. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες μετρήθηκαν στις Σέρρες και στο Κιλκίς (από -5), όπως επίσης στη Βέροια (-4).

Εξαιτίας της χιονόπτωσης των προηγούμενων ημερών και του παγετού που ακολούθησε, είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε σημεία του ορεινού οδικού δικτύου των νομών Χαλκιδικής, Ημαθίας, Πιερίας, Πέλλας και Κιλκίς. Στη Δυτική Μακεδονία, αλυσίδες απαιτούνται στην επαρχιακή οδό Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) και στην εθνική οδό Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βίγλας).

Κλειστά θα είναι σήμερα τα σχολεία στους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας, λόγω της έντονης χιονόπτωσης, ακόμα και στις πρωτεύουσες των νομών.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, από τις 2:00, 40 μηχανήματα συμμετέχουν στην προσπάθεια καθαρισμού του οδικού δικτύου. Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, Χρήστο Μιχαλάκη, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, όσον αφορά το εθνικό δίκτυο δεν υπάρχει πρόβλημα και είναι ανοικτό, ενώ η κίνηση στα ορεινά απαιτεί αντιολισθητικές αλυσίδες και στους δύο νομούς.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, σύμφωνα με αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, συνδράμουν 48 μηχανήματα στην προσπάθεια καθαρισμού του οδικού δικτύου. Στο εθνικό δίκτυο η κίνηση διεξάγεται, επίσης, κανονικά, χωρίς προβλήματα.

Πυκνή χιονόπτωση σημειώνεται από το πρωί σε όλο το Πήλιο και η κίνηση των οχημάτων από τη Πορταριά και πάνω γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στην περιοχή Χάνια η χιονόπτωση έχει ιδιαίτερη ένταση, το ύψος του χιονιού έχει φθάσει τα 70 εκατοστά και το κύριο πρόβλημα στο οδικό δίκτυο του Πηλίου εντοπίζεται στην περιοχή Καράβωμα στον δρόμο Βόλου-Ζαγοράς.

Το πρωί, χιόνια έπεσαν και στον Βόλο και όλα τα προάστια της πρωτεύουσας της Μαγνησίας έχουν ντυθεί στα λευκά. Έντονη είναι χιονόπτωση από το πρωί και στην περιφέρεια Αλμυρού, όπως επίσης και στο Κεραμίδι, την Κερασιά και το Ελευθεροχώρι.

Πάνω από 30 μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας επιχειρούν, προκειμένου να κρατήσουν ανοικτό το οδικό δίκτυο. Στα νησιά των Σποράδων, όπου η χιονόπτωση ήταν ιδιαίτερα έντονη την Δευτέρα, ιδίως στην Σκόπελο και την Αλόννησο,χιόνι πέφτει κατά διαστήματα και σήμερα το πρωί.

Keywords
Τυχαία Θέματα