Σάντος: «Τώρα θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το Μουντιάλ»

Μετά την κατάκτηση του EURO, η Πορτογαλία είναι έτοιμη να διεκδικήσει και το Παγκόσμιο Κύπελλο, σύμφωνα με τον Φερνάντο Σάντος.

Άνοιξε η... όρεξη στον πρώην ομοσπονδιακό τεχνικός της Ελλάδας και τους ποδοσφαιριστές του. Ο θρίαμβος του περσινού καλοκαιριού στα γήπεδα της Γαλλίας ήταν μια ιστορική στιγμή για την ποδοσφαιρική ιστορία της Πορτογαλίας, αλλά ο Σάντος

και οι παίκτες του ονειρεύονται άλλη μια κορυφή: αυτή του κόσμου.

Πριν από λίγο καιρό, ο Πορτογάλος προπονητής είχε δηλώσει ότι θα ήθελε να δει την ομάδα του να κάνει μια καλή πορεία και στο φετινό Confederations Cup, ωστόσο η μεγάλη πρόκληση είναι το Μουντιάλ της επόμενης χρονιάς στη Ρωσία.

Τι μπορεί να κάνει η Πορτογαλία το καλοκαίρι του 2018; «Ο πρώτος στόχος είναι να προκριθούμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο και μετά, παραμένοντας προσγειωμένοι, να το κατακτήσουμε. Δεν έχουμε κερδίσει ποτέ αυτό το τρόπαιο, αλλά η βεβαιότητά μου βασίζεται στο γεγονός ότι έχουμε μια βάση, σπουδαίους παίκτες, ποιότητα στους προπονητές και οργάνωση. Δεν υπάρχει κάποιο μυστήριο ή θαύματα, υπάρχει δουλειά», απάντησε αρχικά ο Σάντος κατά τη διάρκεια συνεδρίου που διοργανώθηκε στο «Ζοζέ Αλβαλάντε» της Λισαβόνας.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε συνέχεια στα όσα συνέβησαν στο EURO. Είναι απόλυτα φυσικό. Πάντα θα υπάρχουν απαιτήσεις και πρέπει να γνωρίζουμε πώς να ζούμε με αυτές. Το επίπεδο των απαιτήσεων ανεβαίνει και αυτό είναι καλό, διότι μας αναγκάζει να γινόμαστε καλύτεροι», συμπλήρωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα