Σάλος στην Ισπανία για καρναβάλι με μικρά παιδιά ντυμένα ως Ναζί (ΒΙΝΤΕΟ)

Σάλο και αντιδράσεις έχει προκαλέσει η εμφάνιση μικρών αγοριών με ναζιστικές στολές σε αποκριάτικη παρέλαση σε νότια πόλη της Μαδρίτης. Τα μικρά παιδιά  με στρατιωτικές-ναζιστικές στολές παρουσίαζαν τα στρατόπεδα εξόντωση με άρμα με καπνοδόχους. Ακολούθως με συνοδεία μουσικής παρέλασαν και κοπέλες κρατώντας σημαίες του Ισραήλ.

1 \ Yesterday a carnival was held in the southern city of Madrid: a local band dressed in Nazi uniform, boys and girls dressed in extermination camps uniform and a presentation of an extermination camps with chimneys - accompanied by music >> pic.twitter.com/nXb7cHWGHL

— Amichai Stein (@AmichaiStein1) February 25, 2020

Σύμφωνα με ισραηλινούς δημοσιογράφους, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το συμβάν, εκπρόσωποι της ισραηλινής πρεσβείας στην Ισπανία μίλησαν με τον τοπικό Δήμαρχο ο οποίος ζήτησε συγγνώμη και εξήγησε ότι το θέμα του είχε παρουσιαστεί εκ των προτέρων από το συγκρότημα "ως φόρος τιμής στο Ολοκαύτωμα και όχι ως απόπειρα προσβολής ή γελοιοποίηση.

Κατόπιν αιτήματος της πρεσβείας, έγινε μια δημόσια διευκρίνιση. Ο σκηνοθέτης του καλλιτεχνικού συγκροτήματος, επίσης, ζήτησε συγγνώμη και κατέστησε σαφές ότι ο στόχος ήταν απλά να ευαισθητοποιήσει για το  ζήτημα του Ολοκαυτώματος.

Το εν λόγω καρναβαλίστικο συγκρότημα έχει προσληφθεί από άλλες πόλεις της περιοχής για παρελάσει και σε άλλα καρναβάλια τις επόμενες μέρες, ωστόσο κατόπιν αιτήματος της Ισραηλινής Πρεσβείας στην Ισπανία η εμφάνισή του ακυρώθηκε.

Εντομεταξύ στους δρόμους του του Βελγίου εμφανίστηκαν κάποιο ως  «ναζί αξιωματικο»ί για το καρναβάλι στο Aalst που φορούσαν μπουφάν που έγραφε UNESTAPO   (από το Gestapo) , με αφορμή την  ματαίωση του καρναβαλιού εκ μέρους της UNESCO από την αντζέντα της πολιτιστικής κληρονομιάς

Keywords
Τυχαία Θέματα