Σάλος από δηλώσεις τουρκάλας γιατρού για χιλιάδες κρούσματα κορωνοϊού (BINTEO)

Μπορεί στην Τουρκία οι επίσημοι αξιωματούχοι να κάνουν λόγο για 191 θετικά κρούσματα κορωνοϊού και 2 θανάτους στην χώρα, ωστόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οργιάζουν οι φήμες για δεκαπλάσια κρούσματα που απλά αποκρύβονται.  

Συγκεκριμένα σε βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και προκάλεσε πανικό στην Τουρκία η ιατρός-επιδημιολόγος του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιμπν Σίνα της Άγκυρας Dr. Cinar ενημερώνει γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό για την κρισιμότητα της κατάστασης.

Μεταξύ άλλων κάλεσε ουσιαστικά το ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό να μην ακούν ότι λένε οι επίσημες αρχές γιατί τα κρούσματα είναι χιλιάδες και η κατάσταση είναι πολύ άσχημη στην Κωνσταντινούπολη όσο και στην Άγκυρα. Προειδοποίησε παράλληλα ότι η Τουρκια θα μπορούσε να μετατραπεί σε Ιταλία.


Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την οργή του καθεστώτος Ερντογάν ωστόσο την τόλμη της γιατρού Cinar στηρίζουν χιλιάδες τούρκοι πολίτες και ο ίδιος ο Ιατρικός Σύνδεσμος Κωνσταντινούπολης

«Είμαστε με την συνάδελφό μας που δουλεύει και λειτουργεί καθημερινά  μέρα και νύχτα, εμμένοντας στον όρκο του Ιπποκράτη», αναφέρει μεταξύ άλλων 

#DrGüleÇınarınYanındayız
Hipokrat yeminine sadık kalarak günlerdir gece gündüz çalışan, koşturan, meslektaşımızın yanındayız. Özür dileyecekler varsa, bu yazıyı yazdırıp, servis edenlerdir. pic.twitter.com/iJUznVfaGN

İstanbul Tabip Odası (@istabip) March 19, 2020


Η ίδια η γιατρός αναγκάστηκε να προβεί σε διευκρινιστική δήλωση  αναφέροντας πως

«Σε μία από τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες προσαρμογής έδωσα μερικά παραδείγματα από το εξωτερικό και μίλησα για  ένα αρνητικό σενάριο για να εξηγήσω καλύτερα τη σημασία της κατάστασης και να προετοιμάσω τους συμμετέχοντες για την εκπαίδευση. Ο στόχος μου ήταν να μπορέσω να εκφράσω καλύτερα την δύσκολη διαδικασία που μπορούμε να βιώσουμε, συμπεριλαμβανομένης της έλλειψης νοσοκομειακών προμηθειών, και να διασφαλίσουμε ότι το προσωπικό του νοσοκομείου θα ανταποκριθεί καλύτερα στη διαδικασία ».

Χθες ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  ανακοίνωσε ένα πακέτο στήριξης της τουρκικής οικονομίας ύψους 14 δισεκατομμυρίων ευρώ εν μέσω της κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κοροναϊού, καλώντας παράλληλα τους συμπολίτες τους Τούρκους πολίτες παραμένουν στα σπίτια τους όσο το δυνατόν περισσότερο.

Keywords
Τυχαία Θέματα