Σαφές προβάδισμα στη Χίλαρι Κλίντον δίνουν οι δημοσκοπήσεις

Ξεκάθαρο προβάδισμα δίνουν οι δημοσκοπήσεις στις ΗΠΑ στη Χίλαρι Κλίντον, η οποία συγκεντρώνει ποσοστό 51% έναντι 41% του αντιπάλου της, Ντόναλντ Τραμπ, στο ερώτημα ποιο θα ψηφίζατε για πρόεδρο των ΗΠΑ μεταξύ των δυο αυτών υποψηφίων.

Η δημοσκόπηση ωστόσο συμπεριλαμβάνει κι άλλους

υποψήφιους. Στην περίπτωση που λάβουμε υπόψη και τους υπόλοιπους υποψήφιους, τότε τα ποσοστά διαφοροποιούνται με την πρώην υπουργό Εξωτερικών να παραμένει πρώτη στις προτιμήσεις με ποσοστό 45% και ακολουθεί ο Ντόναλντ Τραμπ με 38%, ενώ τον ακολουθούν ο φιλελεύθερος Γκάρι Τζόνσον (10%) και η υποψήφια του κόμματος των Οικολόγων-Πράσινων, Τζιλ Στάιν (4%).

Κατά μέσο όρο, η Χίλαρι Κλίντον συγκεντρώνει το 47,7% των ψήφων έναντι 41,7% για τον Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τον ιστότοπο RealClearPolitics. Τρεις δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν από τις αρχές Αυγούστου δίνουν επίσης στην υποψήφια των Δημοκρατικών ποσοστό 50% στην πρόθεση ψήφου.

Η Κλίντον διατηρεί επίσης το προβάδισμα σε όλες τις έρευνες που περιλαμβάνουν τους άλλους δύο υποψηφίους για τον προεδρικό θώκο, τον Γκάρι Τζόνσον και την Τζιλ Στάιν.

Η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ συνεχίζει να απολαμβάνει την στήριξη του 60% των γυναικών ψηφοφόρων και του 77% των ανδρών ψηφοφόρων που ανήκουν σε μειονοτικές ομάδες (Αφροαμερικανοί, ισπανόφωνοι...).

Ωστόσο η δημοσκόπηση καταδεικνύει επίσης το έλλειμμα συμπάθειας προς το πρόσωπο της Χίλαρι Κλίντον: η πλειονότητα των Αμερικανών δηλώνει ότι δεν συμπαθεί την Κλίντον σε ποικίλους βαθμούς (από το «λίγο» έως το «πολύ» και το «μίσος»).

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα