Σ. Μαλάς για ΓεΣΥ: Τα πράγματα τον επόμενο χρόνο θα είναι δύσκολα

Κάθε φορά που εφαρμόζεται μια πολύ μεγάλη μεταρρύθμιση είναι λογικό ο κόσμος να εκφράζει αισιοδοξία, ανέφερε ο Σταύρος Μαλάς μιλώντας στις Τομές στα γεγονότα για τα αποτελέσματα της έρευνας με θέμα την εφαρμογή του ΓεΣΥ, που διεκπεραίωσε το IMR του Πανεπιστημίου Λευκωσίας για λογαριασμό της «Σημερινής» της Κυριακής, σύμφωνα με την οποία το 91% των ερωτηθέντων δηλώνουν αισιοδοξία ότι θα βελτιωθεί το παρεχόμενο επίπεδο Υγείας στην Κύπρο.

Αυτοί που εφαρμόζουν το σύστημα υγείας, ανέφερε,

θα πρέπει να λάβουν πολύ σοβαρά υπόψιν την έρευνα, καθώς το 73% των ερωτηθέντων που πιστεύουν ότι η λειτουργία του νέου συστήματος θα προχωρήσει ομαλά, θα είναι σε θέση να αξιολογήσουν αντί να θεωρήσουν.  

Με βάση την έρευνα το 40% θεωρούν λάθος την εφαρμογή του ΓεΣΥ πριν την αυτονόμηση των νοσηλευτηρίων, ενώ σωστή την θεωρούν το 45%, ο κ. Μαλάς ανέφερε ότι αυτό εκφράζει τον προβληματισμό των πολιτών κατά πόσο θα μπορέσουν να αντέξουν δεδομένης της δεδηλωμένης θέσης των ιδιωτών ότι δεν θα ενταχθούν στο σύστημα. 

Τα πράγματα τον επόμενο χρόνο θα είναι πολύ δύσκολα, σημείωσε, καθώς τα δημόσια νοσηλευτήρια που μπορούν να εξυπηρετήσουν περίπου το 60% του πληθυσμού, θα επιφορτίζονται δια νόμου με το 100% του πληθυσμού και η πρωτοβάθμια φροντίδα μας έχει αποδείξει ότι τα πράγματα δεν πήγαν καλά, είπε.   

Keywords
Τυχαία Θέματα