Ρούλα – Μπάμπης: Το modus operandi, η προμελέτη και το body language

Εμβρόντητη παρακολουθεί η κοινωνία το έγκλημα της Πάτρας που αποκαλύπτεται τις τελευταίες ώρες μετά και τη σύλληψη της μάνας των τριών κοριτσιών.

Η όλη συμπεριφορά και στάση της Ρούλας Πισπιρίγκου μας θυμίζει ένα άλλο πρόσφατο ειδεχθές έγκλημα, αυτό του φόνου της Καρολάιν από τον σύζυγό της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. Και αυτό ήταν ένα έγκλημα που απασχόλησε για μέρες την ελλαδική αλλά και την κυπριακή επικαιρότητα.

Εντύπωση τότε είχε κάνει η στάση που κράτησε ο πιλότος από την πρώτη στιγμή της αποκάλυψης,

αφού βγήκε και μίλησε στους δημοσιογράφους, είχε επικοινωνία με την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη ενώ δεν δίστασε να θρηνήσει τη γυναίκα που ο ίδιος σκότωσε κρατώντας μάλιστα στα χέρια του το παιδί τους.

Ο πιλότος προσπάθησε να εκτελέσει ένα «τέλειο έγκλημα» παρουσιάζοντας στην αρχή τη γυναικοκτονία ως μια ληστεία απ’ την οποία ο ίδιος κατάφερε να βγει αλώβητος σώζοντας παράλληλα και το παιδί του.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου τήρησε επίσης μια αξιοπερίεργη στάση όλο αυτόν τον καιρό. Ενώ είχε χάσει τρία παιδιά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα εντούτοις δεν δίσταζε να τοποθετείται σε δημοσιογράφους και να παρεμβαίνει σε εκπομπές. Ο δημόσιος λόγος της περιστρεφόταν γύρω από απαίτηση για «δικαίωση» και «διαλεύκανση των θανάτων» από πλευράς των Αρχών.

Το SigmaLive ζήτησε από την εγκληματολόγο Δήμητρα Τσίτση να εξηγήσει τις ομοιότητες των δυο περιπτώσεων. Και οι δυο όπως μας τόνισε η κ.Τσίτση μιλούσαν σε εκπομπές για θανάτους που προκάλεσαν και προμελέτησαν οι ίδιοι.

Στις συνεντεύξεις τους είχαν παρόμοιο βλέμμα: κανείς τους δεν κοίταζε απευθείας την κάμεραΗ γλώσσα του σώματός τους παρουσιάζει ομοιότητες ως προς τον τρόπο τοποθέτησης των χεριών τους.Η στάση τους αυτή δείκνυε τρόπον τινά αμηχανία ή έναν τρόπο να δείξουν ότι ήταν άνετοι.Και οι δυο διέπραξαν εγκλήματα. Εντούτοις παρατηρούμε ότι έλεγαν παρόμοιες ατάκες, όπως «θέλω να μάθω ποιος σκότωσε τα παιδιά μου ή θέλω να μάθω ποιος σκότωσε τη γυναίκα μου».Τόσο η Ρούλα όσο και ο Μπάμπης σκηνοθέτησαν μια ιστορία για τα εγκλήματα που διέπραξαν, την οποία (σ.σ ιστορία) «πλάσαραν» στα Μέσα.

Διαβάστε ακόμη

Ο έλεγχος που «έκαψε» τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο μέσα στις φυλακέςΒΙΝΤΕΟ: Με κουκούλα και αλεξίσφαιρο στον ανακριτή η ΡούλαΔυο συγγενείς της Πισπιρίγκου στο κάδρο - Εξετάζεται και 4ος θάνατος
Keywords
Τυχαία Θέματα