Ρωσικό σφυροκόπημα στην πόλη του ουκρανικού τραγουδιού της Eurovision

Λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision το ουκρανικό τραγούδι «Tvorchi», η πόλη καταγωγής των τραγουδιστών, το Ternopil, χτυπήθηκε από ρωσικούς πυραύλους, σύμφωνα με το BBC.

Η Βρετανίδα πρέσβειρα στην Ουκρανία είπε ότι η Ουκρανία δέχτηκε πυρά από ρωσικούς πυραύλους το Σάββατο καθώς λάμβανε χώρα ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision, συμπεριλαμβανομένης

της πόλης του ουκρανικού τραγουδιού Tvorchi.

«Αυτή τη νύχτα της Eurovision η Ουκρανία δέχεται άλλη μια ρωσική πυραυλική επίθεση», έγραψε η Dame Melinda Simmons.

Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι πύραυλοι έπληξαν το Ternopil, μια πόλη στη δυτική Ουκρανία αρκετές εκατοντάδες μίλια από το μέτωπο της ρωσικής εισβολής.

Ο Ternopil Volodymyr Trush ανέφερε ότι αποθήκες που ανήκαν σε εμπορικές επιχειρήσεις και μια θρησκευτική οργάνωση έπιασαν φωτιά. Είπε ότι δύο πολίτες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο με τραύματα από θραύσματα και εγκαύματα ως αποτέλεσμα της επίθεσης.

Μετά την εμφάνιση στη σκηνή, ο Tvorchi έγραψε ξανά στο Instagram ότι «το Ternopil είναι το όνομα της γενέτειράς μας, που βομβαρδίστηκε από τη Ρωσία, ενώ τραγουδούσαμε στη σκηνή της Eurovision για τις ατσαλένιες καρδιές, την αδάμαστη και τη θέλησή μας».

«Αυτό είναι ένα μήνυμα για όλες τις πόλεις της Ουκρανίας που βομβαρδίζονται καθημερινά. Χάρκοβο, Ντνίπρο, Χμελνίτσκι, Κίεβο, Ζαπορίζια, Ουμάν, Σούμι, Πολτάβα, Βίνιτσια, Οδησσό, Μικολάιβ, Τσερνίχιβ, Χερσώνα και όλες τις άλλες.

«Ευρώπη, ενώσου ενάντια στο κακό για χάρη της ειρήνης!»

Keywords
Τυχαία Θέματα