Ρωσία:Εξαπέλυσε 16 μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Ουκρανία -Καταρρίφθηκαν τα 10

Η Ρωσία εξαπέλυσε 16 μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας και η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε τα 10 από αυτά, ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική πολεμική αεροπορία.

Οι ουκρανικές πολιτικές αρχές ανακοίνωσαν παράλληλα ότι drones προκάλεσαν ζημιές "αποκλειστικά σε μη στρατιωτικές υποδομές" στην ανατολική περιφέρεια του Χαρκόβου και τραυμάτισαν έναν άνθρωπο.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει από ανεξάρτητες πηγές την ανακοίνωση της ουκρανικής πολεμικής

αεροπορίας.

Το Κρεμλίνο λέει ότι η αλλαγή της στρατιωτικής ηγεσίας της Ουκρανίας δεν θα επηρεάσει την έκβαση της σύγκρουσης

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι δεν πιστεύει πως μια αλλαγή στην στρατιωτική ηγεσία της Ουκρανίας θα αλλάξει την έκβαση της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, όπως τη χαρακτηρίζει η Ρωσία, στην Ουκρανία.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε χθες ότι αντικατέστησε τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων της χώρας Βαλέρι Ζαλούζνι με τον στρατηγό Ολεξάντρ Σίρσκι.

«Δεν πιστεύουμε ότι αυτοί είναι παράγοντες που μπορούν να αλλάξουν την πορεία της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. Αυτή θα συνεχιστεί έως ότου επιτευχθούν οι στόχοι», δήλωσε ο Πεσκόφ σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμες ουκρανικές πηγές, ο Ζελένσκι και το περιβάλλον του προσάπτουν στον μέχρι πρότινος αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων και στο επιτελείο του την απουσία προόδου στο μέτωπο, μετά την ουκρανική αντεπίθεση του περασμένου καλοκαιριού που δεν είχε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Διαβάστε επίσης: Η Ρωσία απέτρεψε επίθεση της Ουκρανίας εναντίον ενεργειακής υποδομής

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα