Πρόεδρος Ιδιωτικής Προσχολικής Εκπαίδευσης: Η ΠΟΕΔ τα θέλει όλα δικά της

Η κυβέρνηση να στηρίξει και τους γονείς που επιλέγουν τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία για τα παιδιά τους, ανέφερε στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο η Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτικής Προσχολικής Εκπαίδευσης Κύπρου, Λαύρα Ηρακλέους.

Μιλώντας στο Σίγμα η Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτικής Προσχολικής Εκπαίδευσης Κύπρου, Λαύρα Ηρακλέους, για τη δωρεάν επέκταση της προδημοτικής εκπαίδευσης ανέφερε ότι «σίγουρα θα πληγούν τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, αν ξεκινήσουμε από τα μέλη

μας που είναι παιδοκομικοί σταθμοί που δεν έχουν καν εγκεκριμένες προδημοτικές του Υπουργείου Παιδείας σημαίνει θα χάσουν ολόκληρη ομάδα και θα μείνουν μόνο με τα 6 βρέφη που δικαιούνται, δηλαδή μειώνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό ο αριθμός.

Επιπρόσθετα, δήλωσε ότι «υπάρχει το σχέδιο επιδότησης αλλά δεν θα τρέχει για πάντα. Θα τρέχει, μέχρι 5 χρόνια υπολογίζουμε όπως μας είχε πει και η κυρία Ζέτα Αιμιλιανίδου, οπότε σίγουρα θα πληγεί και το δωρεάν της προδημοτικής που εξαγγέλλεται και το υποχρεωτικό. Κάποιοι γονείς έχουν ήδη κάνει εγγραφή στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία και ήδη έχουν απώλειες. Ερχόμαστε και λέμε αυτά όλα τα λεφτά που θα χρησιμοποιηθούν τα 27 εκατομμύρια από εθνικού πόρους, οι γονείς των ιδιωτικών νηπιαγωγείων που είναι και αυτοί φορολογούμενο πολίτες δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους άλλους; Ένας γονιός δικαιούται να πάρει το μωρό του σε ένα ιδιωτικό νηπιαγωγείο, η κυβέρνηση να στηρίξει και αυτούς όπως στηρίζει και τους υπόλοιπους».

Αναφερόμενη στην ΠΟΕΔ, η κυρία Λαύρα, δήλωσε ότι «έρχεται η ΠΟΕΔ πριν καν ψηφιστεί και εφαρμοστεί ότι υπάρχει άνιση μεταχείριση των δημόσιων νηπιαγωγείων γιατί εμείς έχουμε το σχέδιο επιδότησης και από τριών χρονών θέλουν παίρνουν τα μωρά δωρεάν. Ποιος δημιουργεί την άνιση μεταχείριση εμείς ή ο δημόσιος τομέας; Η ΠΟΕΔ τα θέλει όλα δικά της όχι εμείς, θέλουν να γίνουν τα κοινοτικά δημόσια, θέλουν να ανοίξουν 210 νέα τμήματα να μπουν 250 νηπιαγωγοί. Το κάθε παιδί στο δημόσιο στοιχίζει τουλάχιστον 2,5 φορές περισσότερο από ότι στο ιδιωτικό. Είναι καταγραμμένο αυτό με στατιστικά στοιχεία. Το ξέρουν και το γνωρίζουν».

Τέλος, θα γίνει και άλλη συνάντηση θα τα ξανά συζητήσουμε, δεν ξέρω που θα καταλήξουμε. Εμείς θέλουμε να στηρίξουν και τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία».

Δείτε το απόσπασμα:

Keywords
Τυχαία Θέματα