Ρήξη στις σχέσεις Αθανάσιου με Ησαΐα – Ποιος ο λόγος (ΒΙΝΤΕΟ)

Ανατροπές φαίνεται να προκύπτουν στο χώρο της Εκκλησία. Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο θεολόγος Θεόδωρος Κυριάκου ο οποίος εξήγησε ότι η ρήξη είναι ανάμεσα στον Μητροπολίτη Ησαΐα και του Μητροπολίτη Λεμεσού.

Τόνισε ότι η ανατροπή σημειώθηκε γιατί δημιουργήθηκε ένα μέτωπο μεταξύ Μητροπολίτη Κύκκου και Λεμεσού οι οποίοι θα κατέβαιναν στις Αρχιεπισκοπικές εκλογές με κοινό υποψήφιο τον Μητροπολίτη Λεμεσού.

Πρόσθεσε ότι προ υπήρξαν προβλήματα στη σχέση που είχε ο Μητροπολίτης Λεμεσού με τον

νυν Αρχιεπίσκοπο, ενώ τώρα ξεπεράστηκαν και αποφάσισαν συμπορευθούν.

Συμπλήρωσε ότι το ζήτημα του ουκρανικού συγκλόνισε ακόμη περισσότερο τις σχέσεις του Μητροπολίτη Λεμεσού με τον Μητροπολίτη Κύκκου με αποτέλεσμα να θεωρηθεί σημαντική η φυγή του Μητροπολίτη Λεμεσού από συλλείτουργο όπου ο Αρχιεπίσκοπος μνημόνευση τον Ουκρανίας Επιφάνιο.

Διευκρίνισε ότι στη γιορτή του Αρχιεπισκόπου, ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος συλλειτούργησε με τον Αρχιεπίσκοπο όπου μνημονευόταν ο Ουκρανίας Επιαφάνιος, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα ρήγμα στις σχέσεις τους με αποτέλεσμα να κατέλθουν ξεχωριστά.

Επεσήμανε ότι ο Μητροπολίτης Ησαΐας θα κατέλθει στις Αρχιεπισκοπικές όπως και οι Μητροπολίτες Λεμεσού, Πάφου, Κωνσταντίας και Μόρφου. «Θα δούμε τις επαφές όλων αυτών με τα κόμματα γιατί κάποιοι χρειάζονται την στήριξη των κομμάτων».

Εξήγησε ότι υπάρχουν επαφές για ουσιαστική στήριξη ορισμένων υποψηφίων. «Οι Αρχιεπισκοπικές εκλογές δεν άφησε τη Σύνοδο να εξετάσει το θέμα του ακίνητου στις Βρυξέλλες». Εξήγησε ότι το ακίνητο αξίζει 4.5 εκατομμύρια και θα μπορούσαν να επιδοτηθούν 100 νέα ζευγάρια για αγορά στέγης με 45.000 ευρώ το καθένα.

Τέλος ανέφερε ότι υπάρχει κόσμος που πεινά και η Εκκλησία έκανε δωρεάν 4.5 εκατομμυρίων στο Πατριαρχείο.

Διαβάστε ακόμη: Στα χέρια του Οικουμενικού Πατριαρχείου κτίριο της Αρχιεπισκοπής σε Βρυξέλλες

Δείτε το βίντεο: 

Keywords
Τυχαία Θέματα