Ρέντη: Στον ανακριτή σήμερα ο 18χρονος για την επίθεση στον αστυνομικό

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των επεισοδίων στου Ρέντη την περασμένη Πέμπτη.  Στις 11:00 το πρωί οδηγείται στον ανακριτή ο 18χρονος που ομολόγησε ότι έριξε την φωτοβολίδα προς τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε πυρίτιδα στα χέρια του 18χρονου που ομολόγησε ότι έριξε την φωτοβολίδα που οδήγησε στον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού. Συγκεκριμένα, θετικά βγήκαν τα αποτελέσματα από το τεστ για πυρίτιδα στα δάχτυλα του 18χρονου. Το αποτέλεσμα του τεστ

επιβεβαιώνει τα όσα υποστήριξε ο νεαρός, δηλαδή ότι χρησιμοποίησε φωτοβολίδα το συγκεκριμένο βράδυ.

Σημειώνεται πως το βράδυ των επεισοδίων στο γήπεδο μαζί με τον 18χρονο ήταν και ο μικρότερος αδερφός του. Σύμφωνα με τα όσα είπε στους αστυνομικούς ο 16χρονος προσπάθησε να πείσει τον αδελφό του να μην ακολουθήσει τους υπόλοιπους οπαδούς καθώς φοβήθηκε πως θα γίνουν επεισόδια. Σήμερα κλήθηκε να δώσει εκ νέου απαντήσεις.

“Μόλις γύρισε, μας είπε ότι είχε κάνει μ… Ότι πήγε να ρίξει μια φωτοβολίδα όμως αντί να τη ρίξει στον αέρα, την έριξε στο πόδι του Αστυνομικού. Την φωτοβολίδα του την έδωσε ένας άλλος που δεν τον ήξερε και του είπε να τη ρίξει προς τους Αστυνομικούς. Αυτός του έδειξε και πώς θα τραβήξει το σχοινί και θα την ρίξει”, υποστήριξε ο αδελφός του 18χρονου.

Έρευνες για τον καθοδηγητή σε σύνδεσμο στα δυτικά προάστια

Παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του καθοδηγητή, και του πυρήνα των χούλιγκαν, που έδρασαν έξω από το «Μελίνα Μερκούρη».

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την Αστυνομία δεν θα αργήσουν να έρθουν νέα εντάλματα σύλληψης. Οι έρευνες της Ασφάλειας για τον εντοπισμό του «καθοδηγητή» της επίθεσης κατά των αστυνομικών επικεντρώνονται σε σύνδεσμο οπαδών μεγάλου συλλόγου στα δυτικά προάστια και συγκεκριμένα σε νεαρό συνδεσμίτη με πλούσιο παρελθόν σε θέματα αθλητικής βίας.

Υπό το πρίσμα μιας εγκληματικής οργάνωσης, που μπορεί να έχει βάθος δράσης ως και 15 χρόνια πίσω, ερευνώνται τα 200 ονόματα χούλιγκαν που παραδόθηκαν στον Άρειο Πάγο. Δεκάδες από αυτούς είναι σεσημασμένοι για οπαδική βία και φέρονται να έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για ναρκωτικά και εκβιασμούς.

Δίνει μάχη ο αστυνομικός

Μία γενναία και δύσκολη μάχη εξακολουθεί να δίνει ο 31χρονος υπαρχιφύλακας για έκτο 24ωρο. Πλαστικός χειρουργός από το Θριάσιο Νοσοκομείο της Νίκαιας προέβη στην τοποθέτηση δερματικού μοσχεύματος στο σημείο της χειρουργικής τομής, προκειμένου να γίνει πιο γρήγορα η επούλωση του τραύματος, καθώς οι γιατροί αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε ακρωτηριασμό του κάτω αριστερού άκρου, για να αποφευχθούν οι σημαντικές επιπλοκές, απόρροια του εκτεταμένου τραύματος στον μηρό από την φωτοβολίδα της περασμένης Πέμπτης.

Οι γιατροί αναμένουν τώρα να ελεγχθεί και η εγκεφαλική λειτουργία αφού ξυπνήσει από το τεχνητό κώμα. Ο 31χρονος παραμένει σε καταστολή και υποστηρίζεται η αναπνοή του μηχανικά, ενώ παίρνει ακόμα ενδοφλέβια φάρμακα, στα οποία δείχνει ότι έχει αρχίσει να ανταποκρίνεται ο οργανισμός.

Διαβάστε επίσης: Ακρωτηρίασαν το ένα πόδι του αστυνομικού που τραυματίστηκε από τη φωτοβολίδα

Πηγή: Ερτ

Keywords
Τυχαία Θέματα