Χωρίς γιατρούς κινδυνεύουν να μείνουν τα νοσοκομεία από 1η Ιανουαρίου

Χωρίς γιατρούς κινδυνεύουν να μείνουν από την 1η Ιανουαρίου τα δημόσια νοσηλευτήρια, καθώς οι γιατροί του Δημοσίου αρνούνται να καταθέσουν την επαγγελματική τους άδεια στον ΟΑΥ, με αποτέλεσμα να υπάρχει το ενδεχόμενο να χάσουν την πρόσβασή τους στο σύστημα του ΓεΣΥ.

Ο λόγος της άρνησής τους έγκειται στο γεγονός ότι δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη. Μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο, ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ, Σωτήρης Κούμας ανέφερε ότι οι γιατροί που εργοδοτούνται στα δημόσια νοσηλευτήρια, είτε με απόσπαση, είτε με συμβόλαια του ΟΚΥπΥ, δεν θεωρούνται πάροχοι. Πάροχος είναι ο ΟΚΥπΥ

και οι γιατροί είναι εγγεγραμμένοι σε αυτόν.

Ο κ. Κούμας υπενθύμισε ότι το θέμα τέθηκε πριν από δύο εβδομάδες ενώπιον της Επιτροπής Υγείας της Βουλής, στο πλαίσιο της οποίας συζητήθηκε ότι για να εκδοθεί η επαγγελματική άδεια, θα πρέπει ο γιατρός να έχει ήδη επαγγελματική ασφάλιση.

Διαβάστε επίσης: Στρόβολος: Εκκενώθηκε πολυκατοικία εξαιτίας φωτιάς σε σταθμευμένο όχημα

«Δεν μπορεί πέντε χρόνια που υφίσταται το ΓεΣΥ, οι γιατροί στο δημόσιο να μην έχουν αυτή την ασφαλιστική κάλυψη», υπέδειξε ο κ. Κούμας.

Όπως είπε, ΟΚΥπΥ και ΟΑΥ παρανομούν γιατί οι κανονισμοί για επαγγελματική ασφάλιση καθορίζουν ότι για να γίνεις αποδεκτός ως πάροχος, πρέπει πρώτα να καταθέσεις το ασφάλιστρό σου.

«Ο πάροχος είναι ο ΟΚΥπΥ ο οποίος επιμελώς και κατ’ επανάληψη δεν καταφέρνει να εξασφαλίσει ασφάλιστρο και ακούμε δήθεν ότι τον καλύπτει η εγγύηση που δύναται να καταχωρήσει η κυβέρνηση», σημείωσε ο κ. Κούμας.

Ερωτηθείς σχετικά, επεσήμανε ότι η μη κατάθεση της επαγγελματικής άδειας από τους γιατρούς, σημαίνει ότι από την 1η Ιανουαρίου δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο ΓεΣΥ και συνεπώς δεν θα είναι σε θέση να δουν και να εκδώσουν αναλύσεις, αλλά ούτε και συνταγές, παρόλο που θα είναι παρόντες, όπως ξεκαθάρισε ο κ. Κούμας.

Καταλήγοντας, είπε ότι σε μεγάλο βαθμό τα νοσοκομεία θα μείνουν χωρίς γιατρό.

Διαβάστε επίσης: Τον σταμάτησαν για έλεγχο: Βρήκαν μαχαίρι και μεθαμφεταμίνη στο όχημά του

Keywords
Τυχαία Θέματα