Ρεκόρ συμμετοχών με 519 ομάδες στα Πρωταθλήματα Grassroots

Η μαζική συμμετοχή αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους των Παιδικών Πρωταθλημάτων Grassroots ΠΟΑ που διοργανώνει η ΚΟΠ και ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται και φέτος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το τμήμα Παιδικών Πρωταθλημάτων της Ομοσπονδίας, προκύπτει ότι στις φετινές διοργανώσεις θα συμμετάσχουν 519 ομάδες.

Πρόκειται για νέο

ρεκόρ συμμετοχών, που υλοποιεί τον μεγάλο στόχο της ΚΟΠ, η οποία δίνει συνεχώς κίνητρα προκειμένου όλο και περισσότερα παιδιά να μπορούν να παίξουν οργανωμένα το αγαπημένο τους άθλημα, το ποδόσφαιρο.

Για την τρέχουσα ποδοσφαιρική περίοδο θα διοργανωθούν συνολικά 51 Πρωταθλήματα για παιδιά από έξι μέχρι 13 ετών. Πρωταθλήματα θα διοργανωθούν στη Λευκωσία, τη Λάρνακα, τη Λεμεσό, την Αμμόχωστο και την Πάφο. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, θα διεξάγονται 248 αγώνες κάθε εβδομάδα, δηλαδή πέραν των 1000 αγώνων τον μήνα. Οι συμμετοχές είναι αυξημένες σε όλες τις επαρχίες.

Να σημειωθεί ότι στους αγώνες των Πρωταθλημάτων Grassroots, η ΚΟΠ αναλαμβάνει όλα τα έξοδα διεξαγωγής των αγώνων (μίσθωση γηπέδων, διαιτητές, γιατροί), ενώ το μοναδικό έξοδο που έχουν οι ομάδες είναι το δικαίωμα συμμετοχής, το οποίο καταβάλλουν όταν εγγράφονται στα Πρωταθλήματα.

Χορηγός των Πρωταθλημάτων είναι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Παγκύπριος Οργανισμός Αγελαδροτρόφων ΠΟΑ, αφού η συμφωνία χορηγίας με την ΚΟΠ έχει ανανεωθεί.

Τα Πρωταθλήματα θα αρχίσουν την Κυριακή 29 Οκτωβρίου. Είναι η μοναδική Κυριακή που θα έχει αγώνες, αφού η κύρια μέρα διεξαγωγής των αγώνων θα είναι το Σάββατο.

Βαθμολογούμενα Πρωταθλήματα θα υπάρχουν μόνο στις μεγαλύτερες ηλικίες (2005, 2006, 2007). Στις ηλικίες 2006 και 2007 θα υπάρχουν και μη ανταγωνιστικά Πρωταθλήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα