Ραγδαίες οι αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων

Η ραγδαία αύξηση της τιμής των καυσίμων, η δεύτερη μέσα σ' ένα δεκαήμερο, εξοργίζει τους καταναλωτές.

Παρά το γεγονός ότι δε δικαιολογείται αύξηση στην τιμή των πετρελαιοειδών που επιβλήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου εντούτοις ήταν και παραφουσκωμένες με αποτέλεσμα να εξοργίζουν τους καταναλωτές. Σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών οι αυξήσεις αφορούν φορτίο που έφθασε πέντε μέρες νωρίτερα δηλαδή στις 20 Φεβρουαρίου.Παρά την αισχροκέρδεια, που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις παρατηρήθηκε για το προηγούμενο φορτίο που έφτασε στην Κύπρο

στις 12 Φεβρουαρίου, το ίδιο έργο φαίνεται να επαναλαμβάνεται.Συγκεκριμένα, σύμφωνα με νέα στοιχεία διαφαίνεται και νέα αδικαιολόγητη προσθήκη 2 σεντ στη βενζίνη και 3 στο πετρέλαιο.

Στις 10 Φεβρουαρίου η αμόλυβδη 95 πωλείτο προς 1.16 στις 17.2.2015 προς 1.18 και στις 25.2.2015 προς 1.22. Η Αμόλυβδη 98 πωλείτο προς 1.19 στις 10.2.2015 προς 1.21 στις 17.2.2015 και προς 1.25 στις 25 του μηνός. Για το πετρέλαιο κίνησης πωλείτο προς 1.20 στις 10 του μηνός, προς 1.21 στις 17.2.2015 και προς 1.25 σήμερα.

Η Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού άρχισε ν' αποστέλλει ερωτηματολόγια στις εταιρείες και πρατηριούχους στη βάση έρευνας που διεξάγει στον κλάδο της αγοράς, σε ό,τι αφορά στη βενζίνη, το πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, καθώς και το υγραέριο από το 2008 έως 2014.

Εν αναμονή ο ΔΗΣΥ

Για άμεση ανάγκη να εξοστρακισθούν τυχόν αθέμιτες πρακτικές από την αγορά κάνει λόγο ο ΔΗΣΥ. «Παρακολουθώντας τις έρευνες και τα στοιχεία της Υπηρεσίας Ανταγωνισμού και Προστασίας των Καταναλωτών, αναμένουμε τα τελικά της πορίσματα σχετικά με τυχόν πρακτικές αθέμιτης συνεννόησης στην αγορά. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ένα τέτοιο φαινόμενο θα πρέπει να παταχθεί με αυστηρότητα και να γίνουν διορθωτικές κινήσεις», αναφέρει.

ΑΚΕΛ: Πότε πρόλαβαν;Το ΑΚΕΛ, με επιστολή του ΓΓ του κόμματος προς τον αρμόδιο Υπουργό διερωτάται πότε πρόλαβαν οι εταιρείες να παραγγείλουν νέα φορτία και πότε ήρθαν στην Κύπρο ενώ ζητά να μάθει κατά πόσο οι αρμόδιες υπηρεσίες του Κράτους έχουν προβεί σε όλους τους ελέγχους.Κίνημα Οικολόγων: «Απαράδεκτο!»Οι Οικολόγοι θεωρούν απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει στη χώρα της λιτότητας ζητώντας εδώ και τώρα την επιβολή πλαφόν.|

Keywords
Τυχαία Θέματα