Ξέσπασε στο τέλος η Ντόρτμουντ... (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Σάλκε άντεξε για 78 λεπτά την ασφυκτική πίεση της Ντόρτμουντ, αλλά λύγισε στο τέλος και η Μπορούσια πήρε δίκαιη όσο και σπουδαία νίκη με 3-0 στο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής στη Bundesliga.

Πρώτη νίκη μετά από 3 παιχνίδια για τη Λεβερκούζεν, 1-0 τη Φράιμπουργκ.

Η Ντόρτμουντ μοχθούσε για περίπου 80 λεπτά να παραβιάσει με κάθε τρόπο την εστία της μισητής αντιπάλου και τελικά τα κατάφερε μέσα σε δύο λεπτά στο τέλος, παίρνοντας μία άξια νίκη με 3-0 επί της Σάλκε στο ντέρμπι της κοιλάδας

του Ρουρ. Η ομάδα του Γίργκεν Κλοπ προερχόταν από την ήττα 2-1 από τη Γιουβέντους στο Τορίνο για το Champions League, αλλά και 3 σερί νίκες στο πρωτάθλημα που την είχαν "ξεκολλήσιε" από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Αντιθέτως, οι "βασιλικοί μπλε" μετρούν μόλις μία νίκη στα τελευταία 5 παιχνίδια και οι αντίθετες φόρμες αποτυπώθηκαν με τον πλέον προφανή τρόπο επί χόρτου.Οι γηπεδούχοι είχαν κλείσει τους αντιπάλους τους στο μισό γήπεδο και "πυροβολούσαν" από κάθε απόσταση. Μάρκο Ρόις και Πιερ Εμερίκ

Ομπαμεγιάνγκ είχαν τις περισσότερες προσπάθειες, αλλά ο Τίμον Βέλενροϊτερ κρατούσε απαραβίαστη την εστία του είτε χάρη στις εξαιρετικές επεμβάσεις του είτε χάρη στο δοκάρι. Μετά από έναν ξέφρενο ρυθμό στο 1ο ημίχρονο, το τέμπο μειώθηκε στο 2ο μέρος, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να βρουν διάδρομο προς την εστία του Ρόμαν Βάιντενφελερ. Αν και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος απουσίαζε, η Μπορούσια δεν αντιμετώπισε κάποιον αξιοσημείωτο κίνδυνο. Το παιχνίδι όδευε προς το τέλος του, όταν η μοίρα αποφάσισε να πάρει θέση υπέρ τους. Στο 78', μία κόντρα ευνόησε τον Ομπαμεγιάνγκ που άνοιξε το σκορ, ένα λεπτό αργότερα το γλίστρημα του Βέλενροϊτερ έδωσε την ευκαιρία στον Χενρίχ Μεχιταριάν να κάνει το 2-0 και στο 86' το λάθος του νεαρού τερματοφύλακα της Σάλκε χάρισε το... δίκαιο γκολ του Ρόις στο παιχνίδι.

Τα αποτελέσματα: 16:30 Ανόβερο - Στουτγκάρδη 1-1(70' Στιντλ - 52' Γκέντνερ)16:30 Λεβερκούζεν - Φράιμπουργκ 1-0(33' Ρόλφες)16:30 Ντόρτμουντ - Σάλκε 3-0(78' Ομπαμεγιάνγκ, 79' Μεχιταριάν, 86' Ρόις)16:30 Χέρτα - Άουγκσμπουργκ 1-0(88' Καλού)16:30 Χόφενχαϊμ - Μάιντς 2-0(55' Φόλαντ, 76' Πολάνσκι)

Keywords
Τυχαία Θέματα