Τι άφησε πίσω της η πυρκαγιά στο Παλιομέτοχο- Κάηκαν 5 κτηνοτροφικά υποστατικά

Η πυρκαγιά μεταξύ των Παλιομέτοχο και Άγιο Ιωάννη Μαλούντας είναι υπό έλεγχο, αναφέρει νέα ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή.

Η πυρκαγιά άφησε πίσω της καμένη έκταση 9 εκταρίων από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και αριθμό ελαιόδεντρων και χαρουπόδεντρων.  

Επηρεάστηκαν από την πυρκαγιά πέντε υποστατικά διαφόρων κτηνοτροφικών μονάδων και αριθμός μπάλων σανού και λάστιχα άρδευσης. 

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται από

την Αστυνομία χωρίς να αποκλείεται η πυρκαγιά να ξεκίνησε από  σωρό κοπριάς η οποία βρισκόταν πλησίον κτηνοτροφικής μονάδας.

Επιπρόσθετες δυνάμεις ανταποκρίνονται για υποστήριξη στην κατάσβεση της πυρκαγιάς από την Οργανωμένη Εθελοντική Ομάδα Ε.Τ.Ε.Α pic.twitter.com/D3gAYDcv2H

— Andreas Kettis (@akettis) July 3, 2023

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (Π.Υ.), Ανδρέας Κεττής, «ανταποκρίθηκαν επιπρόσθετα για βοήθεια της Π.Υ. δύο πυροσβεστικά οχήματα από Τμήμα Δασών, η Υπηρεσία Θήρας με δύο φορητές μονάδες πυρόσβεσης ως επίσης και η Οργανωμένη Εθελοντική Ομάδα Support CY».

Ακόμη, ο κ. Κεττής σημειώνει ότι αεροσκάφος πυρόσβεσης που βρισκόταν σε περιπολία είχε προβεί σε ρίψεις νερού, καθώς και ότι δυνάμεις από την Οργανωμένη Εθελοντική Ομάδα Ε.Τ.Ε.Α. ανταποκρίθηκαν για υποστήριξη στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. 

Διαβάστε επίσης: ΒΙΝΤΕΟ: Υπό έλεγχο η φωτιά στον Άγιο Αθανάσιο Λεμεσού

Keywords
Τυχαία Θέματα