Τατάρ από Λονδίνο:«Μεγαλώνει η στήριξη για λύση δυο κρατών στην Αγγλία» (ΦΩΤΟ)

O κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ βρίσκεται στο Λονδίνο όπου παρακολούθησε το 6ο Φεστιβάλ «Τουρκικού Πολιτισμού Κύπρου» που διοργανώθηκε από το Συμβούλιο Ενώσεων Βρετανικών Τούρκων της Κύπρου. Ο λεγόμενος «Πρωθυπουργός» Üstel παρευρέθηκε επίσης στο φεστιβάλ, όπου τα έσοδα που θα κερδίσουν θα διατεθούν σε τουρκικά σχολεία στην Αγγλία και σε όσους υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό στην Τουρκία.

O Tατάρ ισχυρίστηκε ότι η υποστήριξη για

την πολιτική των δύο κρατών στην Αγγλία έχει αυξηθεί, και υπενθύμισε ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αγγλίας, Jack Straw, υποστήριξε τη λύση των δύο κρατών και υπογράμμισε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο, ως εγγυήτρια δύναμη, θα πρέπει να αντιμετωπίζει τους Τούρκους εξίσου ως κυπριακό λαό. 
 

Επισημαίνοντας τη σημασία «του τουρκικού αιώνα για την ΤΔΒΚ» στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Τατάρ σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η υποστήριξη που δίνει «η Μητέρα Πατρίδα Τουρκία στην ΤΔΒΚ σε όλα τα θέματα» είναι μεγάλης σημασίας.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, το παρών τους στην εκδήλωση έδωσαν

Londra’da 6. Kıbrıs Türk Kültür Festivali düzenleniyor.

Festivale katılan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, TRT Haber'in sorularını yanıtladı. pic.twitter.com/ZvWoMU6Eyq

TRT Haber Canlı (@trthabercanli) July 2, 2023Ο Δήμαρχος του Ένφιλντ Σούνα Χέρμαν, ο Δήμαρχος του Bexley Ahmet Dourmoush, και ο επικεφαλής του  Labour’s Local Government Association &Enfield Councillor, Nesil Caliskan.

Keywords
Τυχαία Θέματα