Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Εύβοια-Εκκενώνονται χωριά

Έκτακτη ανακοίνωση για τα μέτρα προστασίας των ευπαθών ομάδων από τον καπνό εξέδωσε πριν από λίγο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, καθώς η ατμόσφαιρα έχει γίνει αποπνικτική και στο Λεκανοπέδιο της Αττικής από τον καπνό που προέρχεται από την πυρκαγιά στην Εύβοια, όπου έχει παραδοθεί στις φλόγες το πυκνό πευκοδάσος στο Δήμο Διρφύων.

Πυροσβεστικά οχήματα από τις γύρω περιφέρειες φτάνουν συνεχώς στην πυρκαγιά στην Αγριλίτσα της Εύβοιας, ενώ εκεί βρίσκεται και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος», προκειμένου να γίνεται επιτόπου ο συντονισμός των δυνάμεων που δίνουν μάχη με τις

φλόγες.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας έδωσε εντολή να εκκενωθούν δύο χωριά.

Πρόκειται για τα χωριά Μακρυμάλλη και Κοντοδεσπότι.

Οπως δήλωσε στον Σκάι ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, προηγουμένως υπήρξε οργανωμένη ενημέρωση των πολιτών και αν και δεν υπάρχει άμεση απειλή, κρίθηκε ότι θα ήταν καλύτερο για λόγους ασφαλείας να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από τα χωριά. Ο εκπρόσωπος της ΠΥ δήλωσε ακόμα ότι οι κάτοικοι, τουλάχιστον στο ένα χωριό, το Μακρυμάλλη, είναι περίπου 150, καθώς αρκετοί έχουν επιστρέψει στα χωριά για τις διακοπές του καλοκαιριού. Υπάρχουν λεωφορεία στην περιοχή, η εκκένωση θα γίνει οργανωμένα είπε ακόμα, ενώ σημείωσε ότι στην περιοχή επιχειρούν 227 πυροσβέστες, αεροσκάφη, ελικόπτερα, και ένα ελικόπτερο συντονισμού.

Μετά τη νέα ενίσχυση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής που έγινε πριν από λίγο, αυτή την ώρα στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν 227 πυροσβέστες και 75 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Από αέρος κάνουν ρίψεις νερού έξι αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα, ενώ ένα ακόμα ελικόπτερο συντονιστικό κατευθείνει τα εναέρια μέσα στα σημεία που πρέπει να ενεργήσουν.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι πολύ μεγάλο πρόβλημα δημιουργεί ο πολύ πυκνός καπνός που έχει φτάσει μέχρι την Αττική

Ο καπνός δυσχεραίνει πολύ το έργο των εναέριων μέσων που δεν μπορούν να ρίξουν νερό από πολύ κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς, αλλά παρ' όλα αυτά οι πιλότοι, με υπεράνθρωπες προσπάθειες συνεχίζουν το επικίνδυνο έργο τους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα