Η Κύπρος σε ρυθμούς διακοπών- Πόσοι πήραν άδεια από την δουλειά τους

Σε άδεια βρίσκονται πέραν των 260.000 εργαζόμενων στην Κύπρο, τόσο στον δημόσιο και  ευρύτερο δημόσιο τομέα, όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», από τις 409.117 εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα πέραν των μισών βρίσκονται σε άδεια. Εξάλλου, στο δημόσιο τομέα από τους 52.069 εργαζόμενοι, περισσότεροι από τους μισούς βρίσκονται σε διακοπές. Η ίδια εικόνα ισχύει και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δηλαδή στους ημικρατικούς οργανισμούς και στην τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς από τους περίπου 60.000

το 50% είναι με άδεια.

Από πλευράς ΟΕΒ αναφέρθηκε ότι πέραν του 65% των ιδιωτικών υπαλλήλων είναι με άδεια. Έτσι κι αλλιώς, κάποια επαγγέλματα σταματούν τον Αύγουστο για περίοδο δύο εβδομάδων.

Υπενθυμίζεται ότι όλα τα Γενικά Καταστήματα την Τρίτη, 15 Αυγούστου 2019 θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Επιπλέον, όσα Ειδικά Καταστήματα λειτουργήσουν, θα πρέπει να αποζημιώσουν τους υπαλλήλους που θα απασχοληθούν την ημέρα αυτή με αναλογία 1:2.

Keywords
Τυχαία Θέματα