Πυρετός διαβουλεύσεων για την προεδρία της Βουλής

Όσο πλησιάζει η ώρα για την ψηφοφορία του προέδρου της Βουλής, τα σενάρια φουντώνουν και οι διεργασίες μεταξύ των κομμάτων διαμορφώνουν ένα σκηνικό δύσκολα προβλέψιμο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου θα συναντηθούν το μεσημέρι, με στόχο να βρεθεί κοινός γνώμονας για στήριξη κοινού υποψηφίου.

Αυτό που επιδιώκουν κάποια από τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου, είναι η συνεργασία τους να βασιστεί

σε κάποιους συγκεκριμένους άξονες, σε σχέση με την αναβάθμιση και την αμεσότητα της Βουλής προς τους πολίτες.

Για το σκοπό αυτό, σύμφωνα με ψεσινή ανακοίνωση του κινήματος Οικολόγων-Συνεργασίας Πολιτών, έχει ετοιμαστεί ήδη σχετικό έγγραφο, το οποίο κατέχουν οι πολιτικοί αρχηγοί του ενδιάμεσου χώρου.

Φαίνεται ότι ήδη υπάρχει συμφωνία για εκσυγχρονισμό των μέσων τα οποία διαθέτει η Βουλή στη διάθεση της, για επικοινωνία και ενημέρωση με και προς τους πολίτες. Θα προωθηθεί επίσης, το θέμα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας όπως και κάποια άλλα σημαντικά ζητήματα.

Αγκάθια αποτελούν προς το παρών, η οριζόντια ψηφοφορία, την οποία φαίνεται να προκρίνουν οι Οικολόγοι, αλλά και η διαφάνεια σε όλες τις συνεδρίες των επιτροπών της Βουλής. Τα ζητήματα αυτά έχουν τεθεί στο τραπέζι όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει εξασφαλιστεί ακόμη συμφωνία από όλα τα κόμματα.

Κλειδί η στάση ΔΗΣΥ

Συναντώνται αυτή την ώρα Αβέρωφ Νεοφύτου και Δημήτρης Συλλουρης σε μια προσπάθεια να εξακριβωθούν οι προθέσεις και των δυο ενόψει εκλογικής διαδικασίας, καθώς ο κ. Συλλούρης δεν έχει αποσύρει την υποψηφιότητα του για την προεδρία της Βουλής.

Πληροφορίες της τελευταίας στιγμής, θέλουν το Δημοκρατικό Συναγερμό, να προσπαθεί να εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες για εκλογή Προέδρου της Βουλής, χωρίς να αποκλείεται ακόμα και σενάριο στήριξης Άντρου Κυπριανού στην τρίτη φάση της ψηφοφορίας.

Πληροφορίες θέλουν Προεδρικό και ΔΗΣΥ να μην νιώθουν άνετα με το ενδεχόμενο εκλογής Σιζόπουλου στο πηδάλιο της Βουλής.

Πιθανή η υποβολή υποψηφιοτήτων με σειρά ανάλογα με τη δύναμη των κομμάτων

Έγκυρες πηγές αναφέρουν στο Sigmalive, ότι ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, επιθυμούν όπως οι υποψηφιότητες υποβληθούν, με σειρά ανάλογα με τη δύναμη των κομμάτων, από το μικρότερο στο μεγαλύτερο.

Τα μικρότερα κόμματα φαίνεται να προκρίνουν υποβολή υποψηφιοτήτων με αλφαβητική σειρά, κάτι που αν δεν στηρίξουν τα δυο μεγάλα κόμματα, δεν θα ισχύσει.

Ο ΔΗΣΥ με τις 18 έδρες που κατέχει και ανάλογα με τη σειρά που θα υποβληθούν οι υποψηφιότητες, έχει την ευχέρεια να καθορίσει το ποιος θα είναι εν τέλει ο πρόεδρος της Βουλής.

Keywords
Τυχαία Θέματα