Πυρά ΥΠΟΙΚ κατά ΑΚΕΛ: Εμείς πετύχαμε το νοικοκύρεμα

Τα πυρά του κατά το ΑΚΕΛ, εξαπέλυσε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Δήλωσε ότι αποτελεί πρόκληση να επικρίνεται αυτή η κυβέρνηση από το ΑΚΕΛ για αιματηρή λιτότητα και να ζητά το ΑΚΕΛ νοικοκύρεμα των δημοσίων οικονομικών και ελάφρυνση των φορολογικών βαρών.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι επί διακυβέρνησης ΑΚΕΛ

είχε καταγραφεί η μεγαλύτερη διολίσθηση των δημοσίων οικονομικών. Το 2010, το κράτος είχε δημιουργήσει έλλειμμα 911εκ. Το 2011 έλλειμμα 1122εκ. Το 2012 1129 εκ.

"Αυτά τα ελλείμματα τα φόρτωσαν στον φορολογούμενο πολίτη με μια σειρά επιβαρύνσεων που οι ίδιοι είχαν επιβάλει. Εφάρμοσαν την λιτότητα στην πράξη και οδήγησαν την οικονομία μας σε βαθιά ύφεση. Η κυβέρνηση Αναστασιάδη ανέλαβε την ευθύνη να διορθώσει αυτή την κατάσταση. Από το 2014 το κράτος μας λειτουργεί με ισοσκελισμένο ουσιαστικά προϋπολογισμό. Δημιουργήσαμε σταθερό περιβάλλον για την ανάπτυξη".

Μόλις χθες, επεσήμανε ο ΥΠΟΙΚ, ανακοινώθηκε πως και για το 2016 το πρώτο τρίμηνο κατέγραψε ένα πολύ ικανοποιητικό πρωτογενές πλεόνασμα 147 εκ. "Πετύχαμε το νοικοκύρεμα στην πράξη και είναι αυτό που μας επιτρέπει ήδη την σταδιακή ελάφρυνση των βαρών που οι συμπολίτες μας φορτώθηκαν λόγο των ανεύθυνων πρακτικών του παρελθόντος".

Το ΑΚΕΛ εφάρμοσε τη λιτότητα στην πράξη. Η κυβέρνηση Αναστασιάδη δημιούργησε σταθερό περιβάλλον για την ανάπτυξη. pic.twitter.com/GbI422ct09

— Harris Georgiades (@Georgiades_H) May 17, 2016

Σημειώνεται ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης με θέμα την οικονομία, τόνισε ότι για να αντιμετωπιστούν οι σημερινές ανισότητες χρειάζεται αλλαγή στην οικονομική πολιτική και πρέπει να τερματιστεί η φιλοσοφία της αιματηρής λιτότητας.

Όπως είπε ο κ. Κυπριανού, η οικονομική φιλοσοφία του ΑΚΕΛ έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο και στηρίζεται στην προώθηση δημόσιων επενδύσεων με στόχο την ανάπτυξη της οικονομίας και βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματος για το σύνολο της κοινωνίας,στην προώθηση φορολογικής πολιτικής με στόχο τη δικαιότερη ανακατανομή του εθνικού εισοδήματος, την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και τη στήριξη κοινωνικά ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού και στον καταμερισμό των οικονομικών βαρών ανάλογα με το εισόδημα και το οικονομικό εκτόπισμα του καθενός.

Keywords
Τυχαία Θέματα