Πυρά Ερντογάν κατά της Δύσης για το Πραξικόπημα

Eυθύνες στη Δύση ρίχνει ο ​Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν για την απόπειρα πραξικοπήματος.

Η Δύση στηρίζει την τρομοκρατία και δυστυχώς είναι με το μέρος των πραξικοπηματιών, είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας, ότι αυτοί τους οποίους θεωρούσαν φίλους τους τώρα στηρίζουν τους πραξικοπηματίες

Για τη Γερμανία και την απόφαση του συνταγματικού δικαστηρίου της χώρας να μην επιτρέψει στον ίδιο να προσφωνήσει τους διαδηλωτές μέσω γιγαντοοθόνης, ο Τούρκος Πρόεδρος διερωτήθηκε γιατί επιτρέπουν στους

ηγέτες του ΡΚΚ να το κάνουν.

Είπε, ότι πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος είναι δυνάμεις οι οποίες δεν μπορούσαν να "χωνέψουν" την οικονομική άνοδο της Τουρκίας. "Αυτό δεν είναι κάτι που οργανώθηκε μόνο εκ των έσω", δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν. Ωστόσο ανέφερε, δεν υπολόγισαν τον λαό, ούτε το χωρούσε το μυαλό τους ότι τα παιδιά αυτού του έθνους θα μπορούσαν να μπουν κάτω από τα τανκ.

Για τον Φετουλάχ Γκιουλέν ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ότι ενώ όσες φορές τους ζήτησαν τρομοκράτες αμέσως τους έστειλαν, τώρα οι ΗΠΑ δεν τον δίνουν και τον κρύβουν.

Ανέφερε ότι η διαδικασία αυτή έδωσε την ευκαιρία για μεταρρυθμίσεις στην Τουρκία, ενώ όπως είπε θα κλείσουν την αρχή Τηλεπικοινωνιών επειδή είναι ένας από τους οργανισμούς ο οποίος είναι γεμάτος με "όλα τα σκουπίδια". Πρόσθεσε πως από τα πιο σημαντικά ζητήματα στην ημερήσια διάταξη τους είναι η αμυντική βιομηχανία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα